Det finns bara en sida att ta nu.


Jag har nog aldrig haft sån hysterisk twitter som igår. Det som varit fantastiskt är att det varit bra diskussion över 95% av tiden. Helt otroligt. Jag fick en kommentar till mig flaggad som stötande, klickade fram den ändå och det stog ”Nej”. Jag antar att twittermaskineriet spårade ut.

Men det finns några som gör misstaget att beskylla något av förbunden mer efter vad som hänt. Man funderar över vem som var först, först till RF osv, ni vet. Jag inser också att min text kan ha skapat detta eftersom jag länkade till vad Valve skrev. Vi vet ju inte i dagsläget om det som Valve skrev är den sanning såsom jag tolkade den.

Därför vill jag förtydliga detta ytterligare en gång till. Nu är målsättningen att enas. Genom att beskylla, peka ut eller leta syndabockar kommer människor att gå i försvar. Om ni inte vet det själva, så lita på mig som har många års erfarenhet med att jobba med människor: Vi vill inte att någon ska vara i försvar, det är inte där vi hittar dialog och lösningar. Det är uppenbart så att bägge förbunden har misslyckats med att samarbeta – och gårdagens text om detta pekade ut bägge som problemet. Men inte bara bägge förbunden även vi andra som levt och andats e-sport men inte gjort det vi kan för att reda upp detta. Passivitet ger oss inte rätten att leta syndabockar nu. Men som sagt är det framförallt väldigt bortkastat.

Men nu dialogerna har startat. Mitt primära mål med detta var förstås att ti10 ska ske i Sveirge. Det hoppas jag fortfarande. Men vi har andra problem som behöver åtgärdas oavsett om ti10 sker i Sverige i år eller inte. Det är att det svenska e-sportsdundret måste enas. Vi måste ta fram ett förbund som kan stå starkt mot Riksidrottsförbundet, om vi vill gå den vägen, eller mot andra politiska aktörer som vi kan behöva hjälp av på vägen. Vi kan inte vara splittrade. Det är många som håller med om detta, och det har redan startats dialoger kring detta. Jag lovade mig själv igår att ta ansvar för att det blir av. Det betyder inte att jag kommer att vara mer ansvarig än någon annan, eller att jag i slutändan kommer göra mer för e-sporten än någon annan. Men det betyder att jag inte släpper detta till slumpen nu.

Det kommer säkerligen att komma upp konstigheter som skett, men nu ser vi framåt. Vi bör enas under en flagg där endast e-sportsintresset är det som styr. Vi ska inte ha företag eller andra krafter som försöker att styra detta åt ett håll som passar dem. Detta handlar om människor som håller på med e-sport. Thats it!

Som jag ser det behöver vi också definera oss själva. Så vi vet vad vi håller på med.