Rättelse angående läsken

Det jag skrev här om lightläsk är inte alls genomtänkt. Jag fastnade mest på det faktum att jag inte vill att människor ska tro att sockrad vanlig läsk är ett bättre alternativ än lightläsk. För det känns som en väldigt farlig teori att ta fram, bara för att det finns forskning som påvisar att lightläsk också kan vara farligt. Forskningsunderlaget är inte särskilt imponerande för att kunna påstå att detta stämmer, men det skapar ju i alla fall någonslags tanke hos mig att man kanske ska vara försiktig också med lightläsken. Det jag skrev innan fick det att framstå som att den här forskningen är nog för att dra slutsatsen att lightläsk garanterat är farligt. Det stämmer inte, och det är flera som påpekat att mitt sätt att skriva det på inte riktigt stämde överens med hur seriöst forskningsunderlaget var. alla_tiders

Jag lämnar därför in den här rättelsen. Min poäng kvarstår dock, även om det kanske är så att lightläsk inte alls är farligt, eller jättefarligt, så är garanterat sötad dryck farligt. Det vet vi sen många år tillbaka.

Kommentarer är stängda.