All läsk är dum läsk!

Jag har lagt till en rättelse här

Lightläsk också.
Få inte panik nu, men framförallt ta till er den forskning som kommer nu på rätt sätt.
Det har kommit en rätt färsk studie som sammankopplar att dricka lightläsk med ohälsa. Bland annat stroke är en av de sakerna som man riskerar i en högre grad att få om man dricker 3 läsk i veckan jämfört med 1. I lightsammanhang då. Du kan läsa mer om det här.

Det farliga nu är dock att dra slutsatsen att det är bättre  att dricka sockerläsk, för det är det sannerligen inte. Det är fortfarande sammankopplat med hjärtsjukdom, diabetes och övervikt att dricka sötad dryck. Så argumentet ska inte vara att du hellre dricker en sockrad dryck än en osockrad, utan sanningen är att du ska hålla dig till vatten.

Sen får man nog istället se över vilka vanor man har, att överdrivet konsumera dryck som är sötad eller icke-sötad är förstås ingenting som är optimalt för din kropp, det kan vi backa upp med forskning nu också. Sen om det är cola eller juice det kanske spelar mindre roll. Så börja nu inte dricka en massa läsk för att ni tror det är bättre.

Drick vatten. Eventuellt mjölk om du vill vara lite söt fortfarande

alla_tiders

Kommentarer är stängda.