Men däremellan kommer Fastan?

Periodisk fasta. Jag vet inte om ni känner till fenomenet, något som diskuteras lite då och då, och som också har accepterats av flera etablerade och kunniga personer som en bra sak för hälsan. Dels kan det vara hjälpsamt för att gå ner i vikt, men det är  också andra hälsofördelar som att få bättre koll på blodsockret som går att finna från periodisk fasta.

Det finns olika sätt att lägga upp det. Vissa äter väldigt lite 5 dagar i veckan, och sen käkar dom hur mycket de vill 2 dagar i veckan. Jag tycker personligen att det är alldeles för hårt, och som en person som tränar på gym så anser jag inte att det går. Det betyder dock inte att det går.
Det absolut ballaste med Periodisk fasta är att man kan köra det tillsammans med vilken sorts diet som helst, så inget särskilt sätt är att föredra eller är ett måste. Testa vetja!

Jag brukar köra 16h fasta ibland, inte sällan efter en dag när jag tycker att jag fått i mig tillräckligt och kanske inte alls är motiverad att trycka frukost just den dagen. Vissa påstår ju att detta är att följa kroppens signaler, men det vet jag inte om jag kan säga att jag är kunnig nog för att påstå det. Men de dagarna så  kan det ju hända då att jag ätit sista nattmackan vid 22 eller nått sånt. Då äter jag inte nästa gång förrän runt 14.00 eller senare beroende på när jag fått i mig sista nattmackan då förstås. Jag dricker vatten, och kaffe bara under den perioden fram tills att jag får ”bryta” fastan. Det som passar dig , passar inte alls säkert för mig eller någon annan. Här får man känna efter lite, och skaffa sig rätt kunskap, och ett annat nice argument för att testa periodisk fasta är faktiskt att det är rätt praktiskt att inte behöva tänka på mat vissa dagar 🙂
fördelar

Träning då?
Japp. Det är bara att träna på som vanligt. Jag gillar att bryta fastan med en snabb promenad eller joggingtur. Känns extra gott med mat då.

De andra hälsofördelarna talar för sig själv. Lycka till med att testa
___________________________________________________________________________

Kika gärna in min podcast – Finns på alla podappar också under namnet #livet eller livet
Kika gärna in det här inlägget om hur jag annars tappat mina 33 kg  (just nu!)