Hur hanterar man kärlek?

Hur hanterar man kärlek och stöd? Det får jag nog öva på just nu. Jag är bättre på elakheter och stridigheter. Det är som att det är mitt naturliga tillstånd på något sätt. Hur man svarar an, hur man trycker tillbaka, trycker undan.

Jag har tröttnat på att vara en sån person, såklart, vem tröttnar inte på det. Nu tar jag emot istället, och den här dosen av kärlek som jag fått de senaste dygnen är bortom möjlig att förstå, eller härbärgera för den delen. Det är kanske det som är själva poängen med kärlek? Att man inte ska ha plats för den, så att man skickar den vidare. Låter i mina öron om inte annat om ett fantastiskt sätt att se på saken. Så jag får välja det.

För mig handlar det inte om hur många böcker som går åt. Även om det förstås också är spännande att följa. Det är de där små mötena som blir med andra människor kring det som jag tar med mig. Vid boksigneringen, med Martin på P4, Anders på Falu-Kuriren, eller någon av de människor som skrivit eller berättat på andra sätt om deras reaktion på boken. Det handlar inte om mängden sådana möten heller. Utan varje möte. Det är något särskilt med att släppa sina murar. Det är en utmaning hur det än är att göra det. Risken att man blir sårad. Risken att man blir älskad. Det går hand i hand. Den som har tunga hårda sköldar skyddar sig också från andra människors värme.

Så den här bok-resan har verkligen gjort mig framförallt mjuk. Jag känner inte ens igen mig själv på bilderna. Ser ut som en nöjd jävla fåntratt på något sätt. Fast det står väl i ganska bra paritet med vem jag är. En nöjd jävla fåntratt. För jag lyckades få ihop en bok, och jag lyckades dessutom påverka en annan människa. Det var min önskan, och det blev så mycket mer.

Ni kan omöjligt påstå att jag ser annat än tramsig ut här 🙂

Nu får jag erkänna att jag önskar att flera människor läser eller lyssnar på boken. Jag vill höra vad de fick för upplevelse, vad de tänkte, vad de kände. Så skicka gärna det till mig.

Jag fortsätter att öva på att vara mjuk så länge (vi får se om jag får acceptera att jag samtidigt blir ful också)

Här kan du köpa boken. Vill du ha den signerad hör av dig till Malungs Bokhandel.