Nu är fem år utan diabetes-symptom bevisat

Det har inte funnits något riktigt bra vetenskapligt underlag för att visa att man kan bli av med sina diabetessymptom mer än två år genom kost och motion. Tills nu! DIRECT studien visar att fem år är fullt möjligt. Det här vet jag ju redan eftersom jag haft min diabetes utan symptom i sju år nu. Det betyder dock inte att det är vetenskapligt bevisat bara för att jag säger det – men nu är också vetenskapen med på tåget. Härligt! Den här studien har fått väldigt mycket uppmärksamhet just för att den pekat ut den otroligt centrala delen i att faktiskt gå ner i vikt, även för de personer som är normalviktiga.

Det mest intressanta var dock hur människor haft det, här fritt översatt från den här hemsidan

”Vi såg stora fördelar hos de människor som i studien var med i viktnedgångsgruppen. De hade ungefär hälften så mycket allvarliga hälsoproblem som skapade inläggningar på sjukhus. De rapporterade också att dom mådde mycket bättre som ett resultat av viktnedgången”

Snart kommer vetenskapen att kunna visa på längre tider utan mediciner och med välmående också, det handlar bara om att man måste följa människor tillräckligt länge. Det som är det viktigaste av allt här är dock att människor mår bättre av viktnedgång än motsatsen. Det är ju det som är livsglädje, och det är det som är viktigast av allt!

Kämpa på där ute!

crop kid weighing on scale
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com