Hur mycket hinner hända på en månad?

Ni som känner till min resa sen förut vet att jag har gått ner 40kg, kanske mer, och att jag har reverserat mina diabetessymtom med detta. Jag har sen två år tillbaka haft otroligt mycket strul med ryggen, vilket har medfört två operationer, varav en som inte blev så bra som jag hade hoppats. Jag har alltså ätit en massa morfin och haft det allmänt slitigt, men ändå hållt igång någorlunda.
När jag senast var hos läkaren var det lite gränsfall på blodtrycket (130/90 något högt undertryck) och mina blodfetter var lite mer rubbade än vanligt.
Så jag ”tog tag i det” igen. Jag har alltså under två års tid ätit bröd, godis, snacks, precis som jag har velat, och Hba1c ligger fortfarande på 33. Men jag tog detta som ett varningens finger för att det var dags att sätta igång. Jag hade också ett Hb i övre referensramen, vilket enligt mig kan vara en indikation på att man är låggradigt inflammerad.

Startvärden: Hb 170, Kolestr. 6.8, BT 130/90, Vikt 119kg

Eftersom jag inte har några problem med kolhydrater längre, mitt blodsocker är bra osv, så bestämde jag mig bara för att räkna kalorier den här gången. Jag har satsat på att äta 500kcal mindre än jag behöver varje dag. Har vägt maten och varit noggrann utom på lunch eftersom jag är på skolan, då har jag istället estimerat vad jag ätit. Så här finns felmarginal.

Det andra målet är att jag ätit 2g protein per kilo kroppsvikt som jag har. Men jag har räknat med ca 100kg kroppsvikt (eftersom det mesta däröver helt klart är fett) så haft målet att äta 200g protein per dag helt enkelt.

Jag har räknat av min träning, men inte med hjälp av appen för den är inte att lita på. Jag har en träningsklocka, sen har jag tagit ca 80-90% av den kaloriförbrukning som klockan har gett mig. För att inte riskera att överskatta träningens effekt.

Såhär har mitt intag sett ut:

Som nu ser är det ändå rätt stor variation på hur mycket jag har ätit. Har jag t.ex både gymmat och spelat fotboll så behöver jag mer, så jag har inte helt stillat mig blind på intaget på det sättet, utan varierat lite på dagsform och annat. Men jag har hållt målet att netto alltid legat på -500 kcal.

Så resultatet då? Jag har inte vägt mig på samma våg tyvärr för det var två olika vårdinrättningar.

FöreEfter 4 veckorFörändring
Vikt119113−6
Blodtryck Övre130120−10
Blodtryck Undre9065−25
HB170140−30
T-Kolesterol6,85,2−1,6

Inspirerande med snabba resultat. Hade jag haft problem med blodsockret hade det givetvis också varit intressant att titta på men eftersom jag inte har haft några såna så är det inte ens värt att mäta. Att mäta totalt kolesterol är en otroligt dålig sak egentligen men eftersom dessa siffror gick att jämföra mellan vårdcentralens tester och testerna på mitt företag så lät jag ändå det vara med som referens.

Jag har fikat, käkat nötter och proteinbars och haft det rätt gött under den här perioden ändå. Men jag har sett till att håll kalorimålet ändå. Kul för mig att testa det här sättet lite mer nu, eftersom jag tidigare bara har kikat på kolhydrater.
Ville bara dela med mig av att på 4 veckor kan man göra otroligt mycket, och har du större övervikt kommer vikten rasa ännu fortare. Lovar!