Inför TI-Kvalen

Hejhopp!

Ni har väl inte missat att Drayswe-kanalen gör comeback för TI-kvalen? Jag hoppas verkligen inte det! Men det gör vi!
Det blir Mats, Truls, Hyddan, Ted och jag som kommer att hänga i kanalen för att hjälpa er att hänga med i kvalet.

Om vi tittar på förutsättningarna för detta, och kikar över mot östkvalet för att få lite inspiration tänkte jag. Det var kul att se både Empire och Hellraisers göra helt okej ifrån sig. Navi, med spelare från Gambit, som inte bara stal spelare rakt av utan också lämnade Gambit helt i sticket under majorn, presterade långt ifrån tillräckligt bra. Alwayswannafly sa ju till mig under DPC att oavsett vad som händer, så är detta hans sista säsong. Frågan är om det blir så nu, eller om han hade velat toucha chanserna för att lira ti. Jag tror faktiskt att han slutar. Det lämnar ju också en otroligt tråkig känsla av EUE, Gambit var ändå ett duligt lag som tog sig till wildcards i sista majorn.

Jag upplever att det går för fort att byta lag, eller kasta ut spelare i scenen. Man förstår ju att det handlar om en säsong åt gången och att man vill göra allt man förmår för att komma till ti. Men dom lagen som håller ihop klarar sig bättre än man kanske tänker sig. Det är också en jävla skillnad att byta ut 1 spelare mot att byta ut 3. Jag tror att dessa korta målsättningar kommer döda många potentiella spelare. Tyvärr

Men över till västeuropa, där vi ska kika. Det är förstås OG och Nigma som favoritskapet hamnar. Jag tror inte att det går att kringgå det. OG har ju gjort en motsvarande resa där man bytt ut en spelare och slagit sig hela vägen förr, så dom kan man aldrig räkna ut. Däremot kanske ESL summer ändå visade att man inte riktigt är där ännu. Det är dock flera veckor mellan ESL Summer och TI-kvalen.
Nigma känns på det sättet mer stabila. Men dom är inte heller där jag tror att dom behöver vara för att kunna ta sig in i ett ti. Detta baseras dock också på ESL Summer, som var en turnering med ”endast” pengarna på spel, och som sagt den hände förut.

Såhär rankar jag lagen i alla fall

Tier 1 : OG, Nigma
Tier 2: Liquid, Tundra, VikingGG
Tier 3: Resten av lagen.
Tier CHAOS: Brame E-sports

Med det sagt vill jag inte säga att jag underskattar någon, eller att jag menar att Tier3 lagen är slask eller dåliga. Men en ranking måste baseras på resultaten man haft, och det är också därför jag flyttar upp Viking till tier 2. Deras prestation på ESL Summer var riktigt imponerande och det märks att dom har den där hungern, som kanske några av tier 1 lagen också har saknat på slutet. Känns jävligt skoj!

Brame är omöjliga att ranka. Dom är absolut inget givet tier 1 lag med tanke på att dom dessutom åkte ur dpc division 1, men dom kan ha haft tid på sig att hitta något häftigt här under sommaren. I småturneringarna har dom snarare visat att dom inte förtjänar någon tier 1 eller 2 plats, men jag vill ändå markera att jag tror att dom har potential att balla ur speciellt med tanke på formatet på turneringen. Brame är ett sånt lag man inte vill möta i en lowerbracket för när dom får kniven mot strupen kan dom totalballa.

Bilder från www.liquipedia.net, från uppe vänster Pieliedie, Xalibur, Era, Boxi, Pablo, Micke, Gorgc,, Insania. Alla svenskar är ej med.


Svenskarna då?
Förutom Liquid så finns det en del andra Svenskar också. Team Bald har ju flera personer som vi självklart ska kika på under turneringen. Jag personligen tror inte att man kan satsa på att både streama och att vara pro, alltså som pro kan man streama när man ändå spelar, men fokuset måste vara att spela, bygga lag osv. Jag vet inte hur det sett ut på slutet för dem, men jag håller givetvis tummarna. Pieliedie addonen känns bra, för något jag saknade var en ren pos5 spelare. Det är toppen att kunna varva roller, men man behöver en spelare som satsar på pos5 precis som alla andra positioner tror jag. Chicken fighters trodde jag otroligt mycket på inför DPC säsong 2, dom nötte och krigade men inte hittade inte riktigt rätt skulle jag vilja säga. Kanske var problemet hos Chessie, och att man kommer ut starkare med den förändringen. Jag vet inte. Jag hoppas där också! Ntakii som spelar för no bounty hunters är också Svensk, men står under grekisk flagg. Så håll utkik efter honom också!


Men dom bästa chanserna tror jag helt klart Liquid har. Det här laget har sett vasst ut, och jag tycker att det var synd att se deras resultat på majorn. Det känns som att dom har så mycket mer att ge än detta. Men med det sagt ska man inte räkna ut några av dessa svenska spelare och de lagen som dom är del av. Vi kommer givetvis att heja extra på dom 🙂