Spel är oproblematiska

Men föräldrar som inte vet vad sina ungar gör, det är livsfarligt.

Det cirkulerar information om GTA 5 – och där också ett klipp på en person som gör väldigt etiskt oförsvarbara saker i GTA. Det är en rätt vidrig scen, och jag blir ledsen när jag ser det. Men jag blir ännu mer ledsen av hur detta delas runt, för folk har ingen aning.

I GTA är världen helt tillgänglig, och man kan välja helt själv vad man ska göra. Som en simulator. Det betyder att man kan välja att skjuta en kvinna, eller göra andra saker. GTA har också ett singleplayermode, där man spelar en karaktär som lever i en djupt kriminell värld, och där kommer bland annat prostituterade in i spelet. Fortfafande väldigt grafiskt och oförsvarligt etiskt.

Men; slutsatsen som ska dras av detta är att vi måste veta vad våra barn håller på med. Spelet i sig är sinneslöst, i alla fall de delarna av spelet, det håller jag med om. Men det finns, och därför måste föräldrar kliva in i spelens värld och VETA vad deras barn håller på med.

Precis samma regler som i verkliga livet alltså, om dina ungar befinner sig i diskutabla miljöer, inte kommer hem när dom ska, eller du inte vet vad dom sysslar med så MÅSTE du skaffa dig en uppfattning av det. Allt annat är ansvarslöst.

Detta kommer du inte runt genom att dela artiklar på nätet, inte heller genom att förbjuda dina barn att spela spel. Du måste, som i allt annat, följa med dina barn, vara en förebild för dina barn, och lära dem skillnaden mellan rätt och fel.

GTA-5-Download-Free-PC