Lagom höga förväntningar

Kan vara rimligt att ha inför majorkvalet som börjar imorgon 10.00 svensk tid.

Vi kommer förstås att rikta blickarna mot Alliance och givetvis också TFT. Två lag som fortsätter att kallas Svensklag, även om det säkerligen går att föra en diskussion om hurvida Alliance är ett sådant eller inte. Men det är dags för den första riktiga tävlingen för båda lagen skulle jag vilja säga. Alliance har spelat en del småturneringar, men oavsett om man vunnit dem eller inte, så är det ingenting att ta med sig till bordet i jämförelse med de stora tävlingarna. Den här majorn är en sån tävling.

TFT har garanterat slitit och tränat på bakom kulisserna, men deras första riktiga spel med nya lineupen (Chessie in, Pablo ut, Era pos5) var egentligen öppna kvalen. Man klarade sig i mål, men det såg stundtals både skakigt och otydligt ut. Så som man kan förvänta sig av öppna kval kanske, eller som man kan förvänta sig av ett nytt lag. Att byta en spelare kan hävdas att inte är en så stor förändring, men då samtidigt Era helt byter roll hävdar jag att förändringen är mer eller mindre total. Handskens flytt från 5 till 4 är lugn, han har det. Men resten.

Jag tror inte att TFT har jättebra chanser det här kvalet, tyvärr får jag säga. Problemet är att det finns riktigt fina lag med här, som slåss om platserna. Liquid, Secret och Ninjas in Pyjamas (ppd gänget) ser samtliga riktigt bra ut på pappret. Även om det finns vissa förändringar så är både Liquid och Secret förhandsfavoriter. Hurvida NIP ska kunna prestera vet jag inte, men kvar är sen också Alliance.

Alliance blir för mig det här kvalets wildcard. Jag vet inte alls vart dom står just nu, och vad de kan prestera. Men det känns som att de verkligen fått chansen att jobba ihop sig, och det känns verkligen som att det är ”upp till bevis”

Det är tre platser till majorn, och jag tänker mig att Secret tar en, Liquid tar den andra, sen får resterande lagen slåss om den tredje platsen. Inget lag bör räknas ut helt och hållet, men som tankarna går nu är det NIP som är lite högre rankade för mig, Sen Alliance, TFT och resterande lagen. Men vi får se.

Lägg dina bets på betspawn