TFT i China Major

Hur ser chanserna ut?

Vi kan väl börja med att konstatera den milstolpen som vi konstaterade när TFT tog sig vidare, ett helsvenskt lag i en major igen. Det känns fantastiskt! På Lördag drar hela spektaklet igång, jag förväntar mig skittider, men det är ingenting som kommer stoppa eventet från att gå av stapeln. Jag kommer att kommentera allting från supermajorn med TFT, och troligen lite andra lag också. Vi får se hur schemat och tiderna passar.

Detta är setupen

chinamajor
Svårt att säga att TFT ska vinna den här tuneringen från start i alla fall. Med Virtus Pro och LGD i samma tour, och dessutom alla dessa andra lagen så är det minst sagt en överdrift att påstå att TFT ska ha några realistiska chanser. Det betyder inte att jag inte tror på deras förmåga att prestera, missförstå mig inte, men ska man nyktert ranka dem i den här tuneringen så blir det 13-16. Helt ärligt.

Med det sagt ska tuneringen spelas också, och TFT har förberett sig väl gissar jag på. De har dessutom stångat pick-väggen i sin förra minor, vilket kan vara en fantastiskt bra erfarenhet att ta med sig in i en större tunering. Det handlar ju också om lottning naturligtvis, även om formatet inbjuder alla till slutspel. 4 grupper, top2 går till WB och botten 2 går till LB. Ett förlåtande format.

Det som däremot kan bli spännande här, är dels att se TFT’s startform. Det är inga blåbär egentligen alls, utan det är bara motståndet som är imponerande, med det sagt kan TFT slå de allra flesta av dessa lagen, särskilt en karta, inte orimligt två heller. Så det kan bli rätt spännande betting att syssla med. Jag samarbetar med Betspawn, och tycker ni ska nyttja dem som eran bettingtjänst under eventet. Betspawn är också sponsor av TFT vilket känns jävligt skoj!

Vad tror ni då? Jag tänker mig att TFT kan chocka här, deras möjlighet att slå igenom som ett internationellt starkt lag är enorm, jag menar, en sån här chans får man bara en gång i livet (haha) och jag tror de kommer ta den. Att gissa på en vinst vore galet, men att hamna top8 i den här turneringen är inte bara riktigt bra gjort, jag tror det är möjligt också.

Vad tror ni?

Vi ses på streamen.