EG 2.0

En ny Era för EG när S4 och Fly kliver in istället för Misery och Fear

EG har inte haft någon walk-in-the-park egentligen. Inte på ett bra tag. EG har alltid osat av nån slags vinnarglöd som varit omöjlig att ta ifrån dem, men med den senaste lineupen har man inte nått riktigt hela vägen upp i det längre tycker jag. Att Misery och Fear hoppar av är kanske den mest naturliga förändringen. Dels har du otroligt mycket talang kvar i de tre kvarvarande spelarna, men framförallt tror jag att Fear och Misery plockas bort för att deras tid är förbi. Det kanske låter hårt, och för mig är det av olika skäl som spelarna blivit av med sitt bäst-före-datum

Fear har slitit som ett djur för att hålla sin högsta nivå så hög som möjlig, och credits ska han utan tvekan ha. Det är inte så att Fear direkt belastas med missplays och den biten, men han håller inte riktigt måttet längre. Det blir som en gammal gymmare som försöker göra comeback, och aldrig riktigt kommer tillbaka till de vikter hen en gång lyfte. Räcker dessa halvlyft till att dominera och vinna tävlingar är det inte så farligt, men när man märker att det inte gör det. Då blir det tuffare.

Misery å andra sidan tror jag har den kompetens som krävs, och utan tvekan talang. Men jag har inte känt hans glöd på ett tag. Misery är utan tvekan en spelare som nyttjar sitt känsloregister för spelet för att prestera. Vi kan kalla det för humörspelare, och jag har inte sett honom i det på länge. Vi såg det i Alliance, och vi har sett det i många andra lag. Men inte nu på slutet. Det är kompetent men trött dansk som jag skådat de matcher jag följt.

Ersättningen då? S4 och Fly. Fly har inte samma rutin som Fear, men hans rutin är så stor så att jämförelsen är onödig. Det är igentligen lika erfaret. Som att ha varit snickare i 25år eller 20år. Det är liksom skitsamma. Dessutom kan han pappa detta lag, det är få som kan göra det. Ska du ersätta en spelare som Fear i en lineup, så måste det, även om Bulba finns där bakom som coach, vara någon som kan komma med rutin och respekt, så att kidsen i RTZ och Sumail håller sig på banan. Jag tror också att Fly kommer göra Crit mycket bättre. Crit kommer kunna släppa sina vingar mer än han gjort tidigare, och vara en bättre spelare. Det är jag övertygad om.

Att man skickar Sumail mid har jag väntat på länge. Han slösar mycket av sin microintensivitet, hans förmåga att röra sig på kartan, på att spela offlane, och där får dem en av världens bästa spelare som ersättare. S4.
Jag upplever att S4 också blivit sliten av sista tiden i OG, och att han har fett mycket mer att ge om han bara får chansen.

I EG kommer han att få chansen.

EG är utan tvekan ett Tier1 lag med den här lineupen, och jag förväntar mig stordåd av lineupen.

OG_RB_logo_stdEglogo_std