Kyle och Reso lämnar, och TFT tappar Jakarta

Det händer saker i Dotascenen, vi börjar med Kyle som lämnar coL. Eller blir petad från.
Oavsett så såg jag det inte komma, i alla fall inte nu. Kyle har ju en historia av att ha varit sisådär från dotat, och jag tänkte ärligt att när han bytte sitt nickname så skulle en ny era dyka upp. Han kanske förändrats.

 

swindle
Men något händer där bakom, som vi kanske inte känner till. Men ni vet att jag tidigare sagt också att det är frustrerande att se så mycket kompetens gå till spillo som det gjort mellan varven i coL, där dåliga picks och beslut varit det som fällt dem, inte spelarna. Nu får vi se vad coL ska hitta på efter det här. Samtidigt som Kyle säkert ingame går att enkelt byta ut, eftersom han inte är den bästa spelaren, så gissar jag att offgame, som kapten, drivkraft och picker, så får man ändå tänka till. Spekulationer?

 

reso

När det gäller att Resolution lämnar OG så blev jag förvånad. Med tanke på hans tweet om att ”framtiden är snart här” eller nått i den stilen, så fick jag känslan att det är hans egna beslut. Detta är dock högst spekulativt. Jag har ingen aning, och då är också frågan om det inte är så att han är påväg till ett lag som redan ligger bra till i rankingen för TI. Jag vet faktiskt inte. Vi kan ju konstatera att OG inte spelat såsom man förväntat sig att de ska spela, särskilt med tanke på kvaliten av spelare, så en förändring kanske var nödvändig.  Vem som ska ersätta Reso? Vart reso är påväg? Vet inte, kolla reddit dom kanske har någon teori.

Det sista som måste nämnas är att TFT torskar mot infamous, tyvärr inte alls på ett värdigt sätt dock. Första gamet var en promenad i parken, i alla fall mer eller mindre, medan game två var en dålig draft. Man beslutar sig för att inte nyttja pablos goda pos4 förmågor utan sätter han på en AA, vilket i slutändan inte höll. I game 3 leder man med 14.000 guld och leker på kartan mer eller mindre, samtliga spelare i TFT saknar buyout. Man tar en fight när terrorblade inte har meta, torskar den, ingen kan köpa ut sig och det är över. Det är vad det är, kanske kan cynikern säga att man ändå inte vunnit mot VGJ.T i semin, men realisten säger något annat. För det hade inte ens varit orimligt att TFT tagit sig till final baserat på första matchen mot just VGJ.T. TFT behöver ha roligt, vara avslappnade och bara spela Dota2, men dom behöver också, precis som alla andra lag ha ordentligt med diciplin, och att hamna i ett läge där alla saknar buyout, oavsett hur läget är tycker jag är avsaknaden av just diciplin. Samtidigt måste fights vara lite mer noggrant övervägda, och shotcallers kan behöva vara urtydliga i såna lägen, där laget har mycket poisitiv energi, så att man inte hamnar i ett sånt läge. En bitter eftersmak av Jakarta som Svenskt fan, men med det sagt visade också TFT sin potential.

Imorgon, söndag, kl 12.00 är det subcup istället för casting dock. Så inget ont som inte har något gott med sig

Ses då!