Bucharest major fortsätter

128102

Majorn rullar vidare, och vi hänger på. Tisdagen innehöll några upsets, och däribland får vi nog lov att räkna att Optic slog OG och naturligtvis att coL slog Liquid. Utav de två matcherna är optic minst förvånande. PPD har fått mycket kritik för hans pickande, hans lag osv men det känns som att ordningen är någorlunda återställd sen zai har tagit över pos4. Hans willow idag lämnade ingen besviken. Är willow obalancerad är en diskussion som absolut är värd att ha, jag tror dock bara att hon är ny. Å andra sidan så kanske hon får sig en liten smäll eller två i balansen, men inga större grejer tänker jag mig.

Vega och LFY får åka hem ifrån majorn, och beviset att formatet är underligt för att säga det minsta är väl just att LFY åker ut, tre förluster har de, och då får man åka hem. Men lagen de spelade mot var alltså Liquid, VP och VG. RNG much?

Morgondagen, Onsdagen kommer också innehålla ett gäng spännande matcher. Jag har inspelningsdag så Truls kommer sköta sändningen själv, men det är helt oproblematiskt han är grym, dock behöver vi sätta in en matpaus till honom. Efter lite klurighet så blir det Navi vs Pain som vi hoppar över för att tillföra kalorier till Truls mage. Han är på hårdträning under majorn också så det är oansvarigt att inte han får mat.

Matcherna imorgon ser ut såhär; Archipelagos tippning i rött.

coL vs Newbee
VP vs TNC
Secret vs Optic

Lowtier: Förlorarens resa sluta här
Liquid vs VG
NAVI vs Pain
OG vs Mski

Sen blir det tre matcher som beror på resultaten av dessa sex matcher.

När det gäller lite högoddsare, så finns det inte så många sådana i skrivandets stund. Men jag skulle vilja fortsätta lägga ett varningens finger för complexity, som efter sin match mot Liquid kan vara riktigt farliga. Jag tror dock inte att dom vann särskilt mycket mot Liquid på att de var extremt mycket bättre, utan snarare en medioker draft från Liquids sida. Men att slå ett sånt lag ger momentum oavsett picks. Sen kan vi inte sticka Optics prestationer för mycket åt sidan heller. Kan pajkatt spela något annat än gyro dock? Kollar vi statistiken på bucharest major matcherna så vet vi inte.

Vi ses i kanalen imorgon, gör era bets via betspawn.