Unna dig, livet är för kort

Men två saker vill jag dock påpeka. Som diabetiker eller helt vanlig dödlig, det spelar ingen roll. Man ska unna sig – dock kan det vara av stort värde å fundera över vad termen unna sig innebär.

Många av oss har en sjuk relation till mat som antingen blir extrem åt ena eller andra hållet. Vi tappar grunden, att livet ska levas på. Ångest över socker är lika illa som att utan eftertanke äta det. Så första regeln borde vara unna dig utan att det skadar dig. Sen om det är mentala ’skador’ eller fysiska ’skador’ är mindre relevant tänker jag.

Men bredda gärna din unna dig term också. Unna sig kan vara att vakna inte bakfull. Att inte få dåliga blodsockervärden. Att åka skidor eller att vara med dina barn. Ju mer saker du ärligt kan få in ju bättre är det.

Men om vi ändå pratar unna dig och mat, så kom ihåg att det inte spelar så stor roll om du sällan äter fel. Det är ju normaliteten, vardagarna som ska fungera. Tar du hand om dig, din träning och dina vardagar så kommer en stunds avvikelse säkerligen bara göra dig gott, om du klarar av att återgå snabbt och smärtfritt till dina visioner.

Dagens unna dig lista för mig

  1. Sov lite längre
  2. Åkte på en skidtur
  3. Drack en kall öl
  4. Åt en proteinbar
  5. Ligger och vilar vid en sprakande eld

Vad ska du unna dig idag?