VP > ALL

Som var i Katowice i alla fall. Sanningen; Det här är precis så Dota2 ska spelas. Det är fundamentalt att det går att hålla ett så högt tempo, och fortfarande vinna. Det handlar inte om deathballing eller något sånt, det handlar om att man ska kunna ta tag i ett game efter ett par minuter och sen bara köra på. Oavsett om ett lag har terrorblade eller inte. Jag är så glad att den här typen av Dota belönas, eller snarare, att den kan belönas.

För i slutändan handlar det om hur icefrog balanserar spelat. Men VP visar att man kan spela med lite fräs under skorna, och ändå vinna games. Motsatsen för mig blir game två mellan fnatic och secret, där secret inte ens törs riktigt gå uphill trots hur mycket ledning som helst. Det är dock ett teambeslut, det är inte så att det finns en sån gummibandseffekt i spelet att folk inte vågar.

Jag hoppas verkligen inte att icefrog kommer att ändra på det heller. Det finns saker som man enkelt kan tänka sig att är för starkt just nu. Som en gyrocopter t.ex med med sina 55% winrate i ESL så förstår vi att bara för att Noone kan få motståndarna att se ut som papper när han spelar den hjälten så betyder det inte att hjälten är obalancerad. Den är bara gjord för den typen av spel. Gyron är en spellcaster earlygame, en rätt stark sådan, och en riktigt stark physical dpser i lategame. Skitskoj att kolla på. Mer imponerande stats ger KOTL som har 75% winrate på 16 games. Det är dessutom en hjälte som i alla fall initialt uppmuntrar till defensivt spel – men måste inte spela så förstås. Naga Siren blev också rejält påverkad i picks och bans, med sina 23 matcher och en winpercentage på över 65% är hon säkert något some isgrodan får klura på.

Men vilka spelare är värda att prata om extra i den här turneringen då? Det är i regel så att man inte ska dra på för stora växlar när man väljer ut såna. Men Miracle visar ändå återigen att han eventuellt är bättre än dom bästa. Hans farmingtempo trots att han blir hårt pressad, hans val av items och hans dominans när det finns utrymme för det är ändå något extra. Värd att nämna från vinnarlaget är också Noone, som för mig är den bästa midlanern. Han får mycket hjälp av sitt lag – men han ger sitt lag otroligt mycket också. Han är dessutom en fröjd för ögat, inte på grund av hur han ser ut, men hans spelstil är tilltalande i alla fall för mig.
Klasshjälten är i vanlig ordning alltid Solo. Han måste vara den personen som får minst pengar men gör absolut allra mest. Oklart hur jag ska bevisa detta, men ett exempel är i sista matchen mot VG och han petar ner en ward bara sådär. Batrider död, och nu går vi vidare. Han är som ett dåligt självförtroende hos en tonåring med sin disruptor, hur man än vänder och vrider på det så dyker det upp i de allra flesta situationerna, och man måste hantera det. Det drar en tillbaka, och sätter fast en i gamla mönster, och kan man inte hantera det är det bara kört. För det kommer tillbaka i nästa situation också. GLIMPS.

Jag tycker EG växte bra in i ESL. Det känns som att EG aldrig lyckas ha ett skitlag. Jag vet inte vad grejen är med det, men även om det börjar kasst så blir det ordning på torpet efter vägen. Jag gissar att de inte är nöjda med sin placering men får leva med det endå.

Fnatic imponerade på mig, flera gånger. Där är det inte mycket kvar tills alla lag får helt passa sig. Matchen dom vann mot Liquid rejtar jag inte högt, men det ser bra ut. Under flera matcher verkar synergin bara saknas mellan Universe och resten av laget. Kanske inte helt oförståeligt då han spelat med EG under en lång tid. Blir på ett sätt som att börja om för honom. Envy ser stabil ut, och pieliedie är nog bättre än någonsin också.

Det är väl det som är så jävla ballt att folk bara blir bättre och bättre. Ser otroligt fram emot att få se några av de helsvenska lagen dyka upp i lite större sammanhang, och få fortsätta grotta ner oss i deras prestationer.
Det är ett av de första eventsen vi har kört i sin helhet som inte är TI och som inte har haft någon egentlig hel-patriotisk anknytning. Vi har några svenskar här och där. Det har varit jävligt roligt. Facebook har gett oss en del extra tittare, jag är övertygad men kanalen växer i sin helhet mot casting. Nästa event är Bucharest, och det är bara en vecka dit. Hoppas ni är taggade.

Till veckan ska vi försöka att spela lite, och det är sportlov, så vi ska försöka att få lite skidtid också. Kika i schemat för lite mer specifikt.

Tack för detta event.

ladda ned (11)

Kommentarer är stängda.