Secret darrar, och TFT kanske är formstarka

Ett par dagar av ESL har gett mig ohyggliga mängder sömnlöshet. Inte alls faktiskt, jag har sovit som ett välvaggat barn och kanske bjudit några tankar åt de Svenska lagen.

Liquid skolar OG

Det var nog det mest förvånande under gårdagens matcher. Att Liquid vinner mot OG förvånar inte mig men sättet det skedde på. Jag vet inte om man kan säga att OG gjorde några extrema tabbar heller. Liquid fyllde bara på med mer folk. Miracle swappar vipers hp (egna vipern) och det kändes som att de hela tiden var ett steg före OG i alla rörelser. Imponerande av Liquid eller underpresterande av OG? Jag tror det förstnämnda.

Liquid hade ju ett undertag mot optic med 12.000 guld på grund av en toppenspindelpick. Men dom darrar inte ens.

Secret tappar mot fnatic

Här kan vi dock prata om att darra. Game 2 ledde secret med 30k guld men det såg snarare ut som 3K guld. Väldigt försiktigt spel kan ju respekteras när ett lag jagar poäng till TI (matchen handlade ju om det) men det passerade försiktigt till trevande och fegt rätt snabbt. Jag var inte förvånad när jag läste att fnatic tog sista kartan. Secret kommer tappa mot Liq också om inget sjukt händer.

Inga svenskar med men

Kanske får Kinguin vara vår måttstock för hur pass bra TFT är. Kinguin tar kartor från de stora lagen. TFT har slagit Kinguin. Detta är dock inte så enkelt eftersom innan den här tävlingen gick Kinguin inte särskilt bra, och dessutom kan man inte jämföra ett lsg vs ett annata lag peerestationer mot ett tredje lag. Men när det är vad vi erbjuds får vi ta det.

Archipelago håller lite med i alla fall ”Det är väl ett bra tecken iaf. Kng tar ju kartor av riktigt bra lag, även om den ena serien dom vann var en bo1 mot Newbee

Optic och coL

Gör mig tyvärr besvikna den här turneringen. Optic hade jag inga jätteförhoppningar på men det är frustrerande att se två supersvenskar inte komma till sin fulla rätt.

Samma känsla har jag för complexity men där känner jag att problemen ofta är draftsen. Att plocka sina cores i första picksekvensen som Kyle ofta gör efter en förlorad karta behöver inte vara fel. Vi ser Liquid göra samma sak med terrorblade och det finns fler exempel. Problemet som uppstår är om man gör det utan en ordentlig tanke. Visar du tex en helt 100% midhjälte där ger du motståndarna en stor taktisk fördel.

I det närmaste

Tyvärr utgår fredag och lördag då jag ska till stockholm för videopodcastinspelning samt ett arbetsmöte. Det är esportrelaterat. Bucharest är nästa stora tävling. Den kommer jag följa i sin helhet.