Kvällens matcher, en återblick

Alliance vs OG
Jag gav Alliance en 25% chans att slå OG i en BO3. Archi var snålare, och jag minns inte var Mats ställde sig. Men game 1 var en överaskning för alla oss. Alliance kliver in med väldigt bra rörelse och tar egentligen kontroll över gamet. Det är inte frågan om att de dominerar och äger gamet, men dom styr spelet och det ser bra ut. Värt att notera är att OG spelar med en lineup som kommer straffa misstag, och det säger Mats också under casten. Alliance förlorar egentligen en fight och det kostar dem matchen, efter det är det inte möjligt att hålla längre. So far so good.

I game två sätter OG verkligen ner foten. Alliance blir bortfifflade och varje sekund som spelet går kommer OG närmare en vinst. Torn på torn faller och matchen är knappt över innan den börjar. Några tendenser som vi såg i game ett är svårt att hitta i matchen, Alliance är lost.

När vi sen kliver in i matchen mellan Final Tribe och Alliance så upplever jag inte att Alliance hittar in i sitt spel alls. Det är stundtals okej, men Final Tribe är det mycket bättre laget. Jag var väldigt neutral inför matchen ska sägas, det är så roligt med Svensk Dota, och att det tagit fart igen. Men jag är lite besviken efter game 1 då vi egentligen inte får se något alls från Alliance. Det är lätt att tänka att det är en draftvinst, då Lycan bara plöjer ner sin lane sakta men säkert, men hela Alliance får svårt att hitta timing. Det är ingen i Final Tribe som briljerar eller spelar sinnesjukt bra, dom är ”bara bra” och vinner matchen utan några konstigheter.

I game två får vi i alla fall se en match, och det känns roligt. Men det är inget flawless spel från Alliance. Som att man tappat tempot, eller takten. Flera individuella misstag, men också större grejer som tveksamheter vid inhopp. Hurvida det är avgörande eller inte har jag inte varit pigg nog för att avgöra men det är ett dåligt tecken. Gick luften ur Alliance efter första OG-gamet. Var det en dålig dag?

Det är oklart, men det totala betyget för Alliance insats blir ändå klart godkänt. Det är deras första officiella matcher sen skapandet, och det är ett långsiktigt projekt utan tvekan. Det är sagt sen innan också. Tyvärr vittnar flera spelare om att Kinguin hade en riktig low i det här kvalet, vilket var ett av lagen som Alliance slog. Det kändes bättre på pappret än vad det kanske var.

Fokuserar vi mer på Tribe istället får vi en annan historia. Jag tycker fortsatt att Frost är den som utvecklas mest i det laget. Han växer in i sin roll, och hans timing i Game 3 mellan Tribe och Penta var läckert att titta på. Den tredje kartan körde förövrigt Tribe helt över PENTA. Båda kartorna mot Alliance var ingenting särskilt egentligen. De spelade sitt spel och sin strategi och vann matchen. Man kan tycka att game 2 var rätt close emellertid med Loda som ledde guldet avsevärt ett tag, men det var en Sven som mötte en TB och en DK. Inte det lättaste scenariot.
Den mest intressanta frågan nu är hurvida Tribe kan ställa upp till fight mot OG. Hade Alliance presterat på topp idag och Tribe slagit dem hade jag get dem lite bättre chanser än jag gav Alliance. Men som dagen var idag är det inga jättestora ord jag kan lägga på dom. Jag kan hoppas. Det som finns  i Tribe är ett jävla driv. Det drivet kommer de behöva mot OG och lite där till. Matchen som avgör vem som får åka till DAC 2018 spelas imorgon klockan 18.00 – Tribe har redan mött OG i kvalet en gång. Det slutade 0:2

800px-DAC_2018

Övrigt
Jag vill rikta ett särskilt tack till tittare och chattdeltagare den här dagen. Jag har haft hälsoproblem som återkommit och setat på en väldig trötthet framförallt på grund av medicinering. Ni har varit så trevliga och stämningen har varit oklanderig. Förstås också ENORMT tack för subs och donationer. Jag satsar på att 2018 ska vara vändningen för kanalen, då 2017 varit mest fokus på annat. Det känns ljuvligt att ha er med i det. Jag är evigt tacksam för att ni stöttar mig och min kanal.