Ett bakslag med hälsan

Jag har varit medicinfri och mått som en kung på slutet, träning och kost och hanterat det mesta på ett superbt sätt. Men ikväll blev det tvärnit igen. Ni känner säkerligen till att jag haft problem med min ändalykt sen innan. Om inte annat kanske ni hört det i min pod där det skämtats friskt om det. Jag har ju för den oinvigde alltså haft vedervärdiga besvär med röven. En liten spricka, kallad fissur, som uppstod i samband med att jag blev antibiotikabehandlad för rosfeber när jag var i USA. Stora doser antibiotika, och det faktum att jag hade obehandlad diabetes gav mig diarre och påföljden på det blev ett sår som sen inte läkte. I alla fall är det opererat. Jag tar en mjukgörande pensionärsgrej för att ha bra avföring, och lever på som vanligt.

Idag ändrades dock förutsättningarna rätt rejält. Efter ett toabesök så kändes det lite ömt, och det är rätt vanligt. Det kan man rida ut, men när det börjar göra mer ont så blir det en kramp i ringmuskeln. Den krampen leder sen till mer smärta, och den smärtan till mer kramp och ni förstår. Tillslut är det outhärdligt. Det blev en resa till akutmottagningen i Falun. Kom in 20.00 och nu 03.00 är jag hemma igen. Behandlad med stesolid intravenöst (kramplösande och lugnande medel) samt oralt med morfin. Tillslut släppte det och jag kunde åka hem.

Därför missade jag subkvällen som jag skulle ha ikväll, och jag är SUPERLEDSEN för det. Jag lovar att ni ska få igen för det så snart som det går. Det här problemet är en direkt koppling till att jag haft diabetes tidigare, både insjuknandet av rosfebern och det faktum att såret aldrig läkte, så det gör mig jättefrustrerad. För jag har jobbat så hårt för att göra en comeback, men den här skadan är liksom redan skedd. Jag kan inte reversera den. Det gör mig ledsen, besviken på mig själv, och smärtan gör ju att jag inte heller är särskilt tålmodig. Det är så tråkigt. För jag känner att jag verkligen kommit igång med streamandet igen, det är roligt, jag har balans i livet. Så jag tänkte göra en snabb comeback. Men snälla frustreras inte av min tillfälliga bortavaro mer än nödvändigt. Jag har för avsikt att komma tillbaka så snart det går.

27394647_10154973536441721_1748083288_n

Kommentarer är stängda.