Sveriges bästa Dota2spelare

Just nu. Det är förstås något som aktivt måste uppdateras, men jag tänkte slänga ur mig en liten lista. Fick frågan på streamen igår, så tycker att det skulle kunna vara roligt att se vart vi hamnar.

Vi tittar på deltagarna:

PieLieDie, Zai, Pajkatt, Chessie, Limmp, Era, NoX, Pablo, Handsken, Jonassomfan, S4, Excalibur, Insania, mICKE.

Det finns fler, och någon där från nya Alliance. Men utifrån hyfsat recent state of mind tänkte jag bryta ner dessa spelare till en top5,  om inte annat för skojs skull.

För att besluta hur bra en spelare är måste vi titta på flera saker, och det blir förstås inte objektivt hur vi än vänder och vrider på det. Men om vi tänker oss att spelförståelse / beslutsfattande är en grej, och hur man styr och lirar hjälten en annan så kanske ni hänger med i hur jag tänker. Där ska man dock komma ihåg att beslutsfattandet alltid ligger på laget, så det blir inte helt rättvist det heller. Men vi kör.

De som inte riktigt når upp

PieLieDie har inte haft det så enkelt på slutet. Den stora styrkan med Pie är hans förmåga att skapa utrymme, han är som synderen fast jag upplever att han gjort det smartare. Han har en hög deathsiffra i sina games, men när fights börjar och när det gäller att göra sitt så sköter han sig alltid. En suvervän spelare, men tar inte med han på listan idag.

Pajkatt är en spelare jag älskar. Man kan se att han har mycket attityd i sitt spel, när han sätter sitt mindset till det så farmar han som en maskin, gör lite misstag om ens några, Men jag upplever att han kan tappa det väloljade maskineriet och röra till det för sig. Därför når han inte högst just nu.

Chessie kommer från en svår skada, han fick egentligen börja om helt, och jag får erkänna att jag inte trodde att han skulle lyckas, och det är bra att han motbevisar mig. Chessie känns som en spelare man verkligen vill ha i sitt lag, han gör sitt och krigar på. Det kan vara rollen han fått i coL eller bara hans spelsätt, men jag upplever inte att det blir några megaplays eller slår några riktiga gnistor om honom så idag når han inte hela vägen upp

NoX behöver en stund till för att visa vad han går för. Han är okej, missförstå mig inte. Men vi har inte sett tillräckligt för att skicka upp honom på en top5 ännu. Värd att nämnas dock.

Handsken har jobbat mycket i motlut. Egentligen en bra stund, han har fått mycket skit också för drafts och picks ända sen Allliancetiden. Jag ser handsken som en nyckelspelare i sina lag, men han är en kämpare, en som inte ger sig, snarare än en finlirare. Därför får han nöja sig med att var omnämnd i listan.

Excalibur trodde jag var påväg uppåt, jag upplevde att han blev draftad som en stor grej och att det skulle släppa för honom. Det gjorde tyvärr inte det, och jag väntar fortfarande på att det SKA släppa för honom. Jag tror på den här liraren, men eftersom det inte finns något jättestort att säga om honom just nu får han också nöja sig med ett omnämnande.

mICKE skulle kunna nå top5 enkelt om det bara handlade om hur han styr sin gubbe så att säga. Han är jävligt skicklig, det är kul att titta på honom och stundtals slår det faktiskt gnistror (om inget sjukt hänt under uppehållet för alliance lär det ska slå fler när han återkommer) men det är då och då som vissa beslut är svårare att förstå, och därför får han hamna utanför toppstriden

Jonassomfan, a grower and a shower känner jag. Han har fått från mindless spel med extrem underhållningsfaktor till lite mindre underhållningsfaktor men också mycket mer intelligent spel. Fantastiskt offlane lir från honom, och han har verkligen utvecklats metervis när det gäller att spela med mindre testosteron. Kanske den spelare som kan skryta med mest utveckling det senaste året. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se honom kliva in i toppen, han förtjänar det, och det är inte många pinnhåll kvar. Men det är fortfarande pinnhål kvar, så han får stanna utanför denna gången.

Insania har jag med här lika mycket för vad han gjort som vad jag tror att han kan göra. Jag gillar hans mentalitet framförallt, men också hans spelande. Jag tror verkligen att den här spelaren kan vara nyckeln för att låsa upp det Alliance som komma skall. Eller så kanske jag naivt hoppas det. Men värd att nämna för min del.

De som nådde hela vägen

ladda ned (6)(1) s4 behöver ingen ytterligare presentation. Han har mindset, beslutsfattning och gameplay. Han är den ultimata spelaren på väldigt många sätt. Skulle jag försöka hitta någon lucka i hans sätt att spela skulle jag säga att ibland är det lättare att vinna med att spela fel. Det kanske går mer tillbaka till Alliancetiden, men jag upplever att ”rätt” play kan vara ”fel” play i vissa lägen, att man kanske kommer bättre undan med ett halvjazzigt beslut i vissa situationer. S4 känns som att han alltid spelar på rätt sätt. Det är dock hårklyveri jag sysslar med nu. S4 är helt fantastisk.

(2 )Limmp trodde jag ALDRIG att skulle vara den spelare som jag ser på på det sättet som jag ser på honom idag. Det är intressant faktiskt. Jag såg inte potentialen som uppenbarligen fanns i honom. Jag såg potential, men tycker att han har nått nya nivåer. Flera proffsspelare som upplever att Limmp är otroligt skicklig med sin herokontroll och kan vinna sina lanes om det krävs. Det finns fortfarande mer utvecklingspotential i hans beslutsfattande kan jag tycka, men han är riktigt duktig.

(3 )Era måste vara med. Kan hända att jag är påverkad av  hur det gått för hans lag på slutet. Men ha i åtanke att den här snubben lirat med mediokra lineups utan resultat ett rätt långt tag nu. Han har dock, trots svåra games och trots dåligt med möjlighet att göra något under gamesen visat struktur, hög nivå och gjort sitt riktigt bra. Tycker fortfarande att vissa skillbuilds är diskutabla med Era, men han fightas och farmar fortfarande som om han inte gjort något annat.
(4) Zai är sjukt duktig, men han verkar påverkas mycket av laget runt sig. Eh. Det tror jag att alla gör förstås, eller det GÖR alla förstås, men som det ser ut för optic i Zai just nu kan jag inte ha honom med i toppen. Men den här killen skulle enkelt kunna vara bästa spelaren i Sverige, Europa, säkert världen, om han fick rätt förutsättningar av spelarna runt sig.
(5) Pablo har några hjältar som jag menar att han spelar likaväl som den absoluta världseliten i det här spelet. Tusk, Earthspirit, kanske någon mer. Men Pablo har bemästrat position 4 och det går inte att inte ha med honom i toppen här. Det finns utvecklingspotential, men jag upplever pablo som en lärande spelare. Han skippar mycket tramsig stolthet och sätter mindsettet på att bli bättre bara. ”Han borde vara glad att Final Tribe plockade upp honom” sa någon i chatten. Jag tänkte ”Dom borde vara glad att han vill spela med dem”

Nyfiken på vad ni tycker om min lista, berätta gärna i kommentarerna!

 

Kommentarer är stängda.