Ett par tankar från Dreamhack

Drömmen vore att det inte också är svett i luften. Men det är en särskild doft på dreamhack, och runt det som är på dreamhack. Det som många av oss som är här drömde om att skulle bli stort, det har växt förbi oss sen länge. Det är framförallt en känsla av att det mesta är möjligt som jag känner när jag går in å dreamhack.

Jag har stämt en träff med Mats, men jag vet inte vart han är. Istället för som man kanske gör i de flesta fall väntar på rätt adress rör jag mig runt i lokalerna, jag känner mig på något väldigt konstigt sätt hemma här. Några av de jag möter är småungar, men också föräldrar och förstås den klassiska ungdomsskocken med snart-män som brölar. Det finns en större variation av människor här idag än det någonsin gjort. Det är fortfarande framförallt en korvfest, men korvfesten har blivit som på ett välsorterat Statoil. Det finns bacon och ostkorv, och faktiskt kan man köpa en varm macka och hamburgare också. Dock köper fortfarande de allra flesta korv. Korvarna som legat framme länge dom liksom svettas i skinnet. Det är faktiskt en väldigt icke-haltande jämförelse.

Men det är inte bara e-sport, eller bara spel, det är en festival för många, jag skulle vilja säga alla, men jag står i en lång rock, med håret fixat, jag har en skjorta på mig är 34 år gammal och en vit man. Det är onödigt att jag pratar för alla, men känslan min är att många är välkomna in i den här gemenskapen. Cosplay är en växande genre här inne, men även företagare av alla olika slag som vill satsa och satsar på gamingrelaterade produkter. Jag gillar det.

Hursomhelst. Det visar sig att Mats var 10 meter från där jag ursprungligen var, men jag hinner ta ett ordentligt varv runt området.

Twitch – som är det företaget jag jobbar med när jag streamar har en egen lounge. Där finns snittar, inte bubbel, men gott kaffe och som partner med deras företag kan du även beställa dig en massage. Eftersom jag omöjligt kan gå igenom en sån här grej utan att babbla så hamnar jag i diskussionen hurvida det är en välbyggd hårig man som masserar eller inte – men någon massagebokning blir det ej.

På kvällen kommer ett 20-tal, kanske fler, tittare till kanalen och vi hänger lite tillsammans på hotelbaren. Loda och Akke kommer förbi. Det är egentligen på många sätt orimligt hur dessa personer bara dyker upp och passar in i gemenskapen, inte på grund av vilka de är. Men på grund av deras position i spelet som jag kommenterar. Det är väl också där charmen med dreamhack faktiskt lyckats finnas kvar. Inne på området kan du springa på en världsstjärna på vägen till toaletten, eller väl därinne.

Spelen de växer så att det bokstavligen knakar. Jag känner inte längre till alla stjärnor eller alla spel. Min son är ett fan av ScreaM så jag bestämde mig för att hitta honom, det löste jag klockan 02.30 i hotelllobbyn. Det ger en viss charm över eventet.

Nu är det en dag kvar av eventet. Det räcker gott med de dagarna jag spenderat här, förhoppningen efter varje dreamhack är alltid densamma för mig. Att ha träffat nya vänner, nya potentiella samarbetspartners och att ha gjort ett litet avtryck i vad det nu än är man jobbat med som man kan vara nöjd med. Det verkar som att detta dreamhack också blir en lyckad historia. Men kvar idag är streamingen (jag börjar runt 16/17) och twitchfesten. Det är alltid jävligt kul.

Vi ses

 

24726795_10154847931936721_1456408316_n24337328_10154847931956721_1219552140_n24581299_10154847932061721_1101976055_n