[B]Alliance

Nu har jag Loda presenterat den nya femman för Alliance, Micke och Insania är med honom och han har även adderat ST_ST och Boxi. Klicka på spelarna för mer information om dem (extern länk)

SwedenLoda Jonathan Berg
SwedenmiCKeMichael Vu
SwedenBoxiSamuel Svahn
SwedenINsaniaAydin Sarkohi
NorwayTaigaTommy Le

Det betyder att det inte är en helsvensk lineup längre, eftersom ST_ST är norsk. Det är också en av de spelarna som Psycheout har hypat allra mest gällande den nationen. Utan att vara elak mot Norge betyder det dock ingenting, då de har saknat meningsfulla spelare länge uppe i toppen. Om de någonsin haft några.

Boxi har jag mindre koll på, men han har funnits med i toppskiktet av svensk dota, eller i alla fall där precis under. Spelat en del med halvetablerade lag och hängt med i svängarna.

Som topicen säger, detta är på pappret det sämsta Alliance som någonsin ställts upp. På pappret, och just nu dock. Loda gör rätt klart att detta är ett långsiktigt projekt och det köper jag absolut. Men hur tankarna går kring långsiktighet och att han själv är med vet jag inte, får ta ett snack med honom på Dreamhack om det. Jag säger inte att han är för gammal alls, men ett långsiktigt projekt gör ingen yngre. Sen är förstås frågan vad man kan säga att långsiktigt innebär, är det nästa till nästa The International? Det känns rimligt.
(Lodas/Alliance egna version av detta finns tillgängligt, jag har läst det, jag tycker ändå att det verkar lite off)

Notera att ingen av spelarna i Alliance är dåliga, jag har aldrig haft intresse att kasta skit på någon. Det finns väldigt intressant potential i det här laget. Jag vill flagga särskilt för norsken och för micke som jag tror kan ta fram både ett och annat trollerititthål. Insania tror jag inte kommer smälla till och bli världens bästa spelare, men han är otroligt viktig för lineupen. Han behöver ta en kaptenroll ordentligt här utan tvekan. Jag har sett han tillräckligt i action, haft några kortare dialoger med han på nätet också för att få en uppfattning om att han är en spelare som har dom egenskaperna som krävs. Det var också därför som jag tyckte det kändes naturligt att gissa att Insania och Micke skulle vara kvar i lineupen. En perfekt mix mellan kommande talang och stabilitet. Det som alla lag behöver.

Men det går heller inte att sticka under stolen att några ordentliga nyliga prestationer kan inte spelarna individuellt briljera med. De får helt enkelt jobba upp sig.

Gällande pressen från fansen så får man hoppas att Alliancefansen nyktrat till efter TI3. Det är inte rimligt att se Alliance som topcontenders från början. Det är naivt och tramsigt. Däremot kan vi hoppas på att det går snabbt upp mot toppen. Men orimliga krav från fans kommer vi nog fortfarande att få se, och det är en jävligt tuff kostym att sätta på sig för många av de här spelarna. Kommer de att stå pall för det? Vi får se.

Oavsett. Välkommen tillbaka Alliance. Jag är ett fan redan.

Insania får hålla igång taggningen!
Insania får hålla igång taggningen!