WESG – Dagsrapport

SPOILER ALERT!! VILL DU SE VODDEN FÖRST GÅ IN PÅ twitch.tv/drayswe
WESG

 

T_T började dagen. Deras grupp såg tuff ut, och efter första matchen mot Danish Dynamite så var jag riktigt orolig. N0tail slaktade svenskarna med sin Tinker. I slutändan hade han själv gjort mer damage än hela Svensklaget hunnit med.
Det var en dålig draft dock, men sättet de förlorade på gav mig känslan att antingen är Danish Dynamite typ bäst, eller så är T_T i riktigt dålig form. Båda visade sig vara fel. Danska laget kom inte ens till slutspel, vilket jag håller som en upset. Det stämmer inte att de inte ska klara sig så pass. Men det blev så. T_T vann sin grupp i slutändan, hamnade på samma poäng som BeanBoys – där individuellt möte avgjorde och T_T hade slagit dem innan.
Lagprestationen från T_T var helt okej. Ingenting att skriva hem till morsan om, jag tycker att individuella prestationer så får vi ändå säga att Micke gjorde en riktigt fin OD ett av gamsen. Men ingenting jättestort från någon. Det finns mer att hämta där.

Med T_T klara för kvartsfinal. För så fungerade formatet, dvs att den som vann gruppen gick direkt till kvartsfinal, och de två efterkommande fick spela en match till innan de nådde kvartsfinal (Matcherna spelas på Lördag) – så kunde vi avslappnat gå över till att kika på NB. Vi pratar alltså om det andra Svenska laget med Pablo, Handsken, Era, Jonas och NoX. Ett lag som jag trodde skulle promenera in i slutspelet utan problem. Kanske inte vinna skiten, men i alla fall ni vet säkra en plats till Lördagen. Jävlar vad fel jag hade. Det såg snurrigt ut mellan varven, och trots att man vann sina lanes mot tyskarna, eller spelade in sig hyfsat mot andra lag, så ville det sig inte i slutändan alls. Era spelade riktigt bra Dota2 – men stundtals kändes det som att det bara var han som riktigt presterade. Jonas briljerade också med sin sandking ett game, men jag vet inte. Något saknades tyvärr.

Pablos gäng gick ur gruppspelet med endast en vinst – det var mot det spanska laget som slutligen hamnade längst ner i tabellen. Förluster mot finnarna, rumänerna och tyskarna gjorde det omöjligt att ta sig vidare.

WESG kommer inte att avgöras i helgen, endast EU delen kommer avgöras. Men samtliga lag som spela slutspel kommer att kvala till worlds finalerna i Kina. Så där får vi se Loda och gänget men tyvärr inte Handsken och hans gäng.

Det var en riktigt trevlig dag i alla fall. VODS finns tillgängliga på twitch.tv/drayswe naturligtvis, och nästa castingdag blir Lördag. Jag tar ledigt och skippar de andra grupperna som spelar fredag. T_T spelar (obs rikttid) ca 16.00 på Lördag. Men jag tänker följa hela slutspelet i tuneringen för att vi ska få ut så mycket Dota som vi bara kan. Hoppas du hänger på!