Sikta på optimalt

men förlåt dig själv om det inte blir så.

U7k3NSBu

Det är konstigt att man pratar om ett särskilt sockervärde för oss diabetiker, som att vi på något sätt skulle klara av ett högt socker i blodet bättre för att vi är diabetiker. Det finns alltså vissa målsiffror för ”friska” och andra, högre siffror för ”sjuka”

Det är smart att gå in i Diabetes med en realism. Det kanske inte går att få värden som motsvaras av friska, oavsett vilken diet eller medicin vi håller på med. Men dessa extra höga värden tycks istället ha en annan effekt. ”Det är okej om man får 10 i blodsocker efter maten” kanske någon säger, och plötsligt förlänger någon det och säger att ”Jamen 10.8 är ju nästan 10, bra jobbat”

Jag förstår att det inte finns något värde i att plåga eller stressa sig själv mot värden som är omöjliga att lyckas med. Det gynnar ingen att göra på det sättet. Men samtidigt måste vi sätta upp mål. Vi måste önska att vi blir bättre. Vi ska ställa krav på vår tillvaro så pass så att vi ska ha som startmålsättning att faktiskt hamna på friska värden. Är sen verkligheten annorlunda, eller vår sjukdom för svår, då blir det en annan historia.

Men sanningen är den att vill vi leva länge, och utan hemska komplikationer så vill vi ha ett lågt och balanserat blodsocker. Den sanningen försvinner inte för att man blir diabetiker, kanske (jag gissar) är det ännu viktigare då.

instagram
Följ gärna min hälsoinstagram. Det är lite annat smått och gott också.