Får vi se ett nytt Alliance?

Det är ingen hemlighet att min kanal har byggts upp runt och med Alliance. Det är utan tvekan det laget som gett min kanal allra mest, och jag vill verkligen att det ska gå bra för samtliga i forna och ett eventuellt framtida Alliance. Jag får mycket frågor, och jag kan inte svara på någon av dem. Jag kan gissa. Jag tänkte ge mig ut på lite farligt vatten nu, för jag undrar hur tanken är.

Loda har spelat lite olika kval, spelar lite olika kval ska jag väl säga. Det är lätt att man som åskådare blir att fundera hur tankarna går. Idag undrade någon vad jag tänker om vilken lineup det blir, och jag vet ju förstås inte. Men jag funderar förstås. Bulldog har ju varit så otroligt tydlig med att han inte vill spela prodota mer, han kör sin stream. Spelar Loda med honom för att det är skönt att ha med sig en känd trygg spelare när han söker efter ett lag, eller är det bara lajbans? Det känns bortkastat att, i det läget som Loda är i just nu, inte aktivt söka ett lag. Det kanske är det som han gör i dessa kval? Jag vet ju ärligt talat inte.

Problemet är att när tiden tickar på så försvinner mer och mer spelare. Sverige är en urstark Dotanation, och flera av de nya lagen visar det. Kolla på Limmp, en av världens bästa spelare. Rakt upp och ner. Han var nyligen med i Alliance. S4 försvann till OG. Bulldog blev streamer. Akke fokuserar på sitt företag. Andra potentiella svenska hopp, Insania, Micke, dom presterar på i lag Tuho. Som förövrigt slog Lodas lag i en av turneringarna idag. Pajkatt och Zai lär ska vara väldigt ointresserade av att göra något annat än att spela på med DIRE. Även om de torskat några games också så har de sett bra ut. Pablo är kvar. Men han har hoppat in som standin åt det laget som Illidan spelar i. Hur långt bort är ett erbjudande från dem? Har han redan fått ett?

Många i chatten var oroliga vad som händer med Alliance som varumärke när de inte har något Dota2lag, det var en stor diskussion runt det. Jag tänker att man nog kan hoppa över en säsong utan att det gör något. Men Loda är också ett varumärke. Vad händer med det varumärket om man inte har något lag, och om det gänget man sätter ihop inte presterar. Kommer man att behöva köpa in spelare till Alliance tillslut? Redan tidigare har vi ju sett orosmoln kring laget, och man har gjort comeback försök och testat med många olika spelare (Misery, pajkatt t.ex) men inte riktigt fått till det.
Hur många gånger kan man prova innan det är över?

Jag tänker mig att det finns en plan bakom allt detta. Jag hoppas sannerligen det i alla fall. För Alliances skull, för Lodas skull. För min kanals skull inte lika mycket, längre, för ett år sen var det katastrof, för ett halvår sen var det ännu större katastrof. Men det finns mycket Dotafans som gillar andra lag också. Däremot för min egen skull. Jag hade gärna sett Loda köra några säsonger till. Med ett lag som han förtjänar. Han har slitit tungt ett tag nu.

Jag lyssnar mycket på min chat, och tar in vad de säger (även om det inte är min livscoach direkt) och det låter som att man börjar tappa hoppet. Blir det ett nytt Alliance?
Några är väldigt besvikna förstås, men det lite mer läskiga är väl att några, som alltid skanderat Alliance börjar att skandera annat. Börjar att se sig om. De saknar sitt Alliance, sitt hemmalag, men i brist på det så flyttar sig kärleken till något annat.

Avslutningsvis så hoppas jag vi får veta mer snart. Att det ger sig snart, och att det blir en ny trupp som formas.

Jag hoppas eskil och pablo är med i den truppen. De är riktigt kompetenta spelare och förtjänar att lyckas ordentligt. Vem som skulle kunna tryckas in mitt eller i offlanen låter jag vara osagt. Men jag vill ha en trupp med energi, och med lust att vinna. Jag vill nog framförallt ha en Loda med samma sak.

Sommaren är slut i alla fall. Ti7 är slut. Den allra värsta shuffeln är slut. Det är på alla sätt en ny säsong i Dota2 världen, den har knappt börjat för vi är mitt i kvalen. Frågan är, blir det en säsong med eller utan Alliance?

Alliance2016

Kommentarer är stängda.