EG vs COL

Det blev en lång dag idag framför datorn, och vid radio, PODinspelning och lite annat. Det gjorde mig rätt speedad, så jag tänkte kasta mig på att skriva lite om EG och COL efter deras sammandrabbning. Jag har gjort några finds, och vi får se om ni håller med om dem.

För det första var det roliga matcher, gillar båda lagen och tror inte att det nödvändigtvis alls måste se ut såhär längre fram.

COL
Jag tänkte börja med att prata om complexity som känns fräscht och spännande. Limmp håller jag som en av jättarna i mittlanen, det har jag gjort redan sen Alliance. Han spelar smart, han är teknisk och aggro. Det är roligt att titta på honom, vilket förstås är ett stort plus, men jag tycker faktiskt att han är riktigt duktig också. Det var han även i den här matchen.
Beträffande Chessie som spelare tyckte jag det var svårt att få någon riktig uppfattning om vart han står just nu, dels fick han en BS som var väldigt svårspelad i en av matcherna (Hans itemchoice var dock dåligt enligt mig) men det är liksom ingenting att ta på. Han farmade på fint med Chaosknight, och hans Prophet höll klass. Men kunde inte sätta fingret på något särskilt, ej heller något dåligt för den delen. Hans shadow blade som sagt, men det är återigen en sån liten grej. Kul att se han prestera, gjorde mig glad!

Bröderna USA gjorde också helt OK ifrån sig. Zfreeek fortsätter att vara läskig när han tror på sig själv, det är något särskilt med hans spelsätt som gör en glad. Det är aggressivt men det är inte pantat, han är som en finputsad Jonas Som fan, eller kanske bara som en jonassomfan med väldigt låg lägstanivå. En fröjd att se på.
Något som oroade mig litegrand gällande COL är deras tendenser att gå för långt, vi har sett det i samtliga lag som swindlemelonz haft mer eller mindre, och även NIP där Limmp spelade i har haft den tendensen. Nära på att jag tror matchen hade slutat 2:0 om det inte var för just det. COL tidigare draftade bort sig mycket, dvs satte sig i svåra situationer och behövde kriga sig ur dem. Ett misstag och sen var det borta – det såg vi inte idag. Men när Limmp gick lite för långt in vid en baspush och dog, och några fler dog efteråt så tog det 8-9 minuter av gamet innan de hade fått struktur igen. De blev avplockade lite här och var, och jag läste det som dåligt ledarskap. Eller i alla fall otydligt, jag hade velat att Limmp får göra den missen. Det händer, men att laget snabbt hämtade sig efter det och jobbade på igen. Det skedde dock inte förrän efter ett tag som sagt.

 

 

lånad
EG 
Jag var peppad att se Fear, och crit tillbaka till sin gamla OG roll, som han brillierade på så mycket i det laget. För det första tyckte jag att hela EG kändes slött, det kan ha varit dagsform också, eller de faktum att Sumail inte riktigt fick någon hjälte som han fick antingen gå 1×1 med eller ordentligt briljera med. Tror inte att han hade slaktat Limmp oavsett, men EG valde att spela Wisp/PA mid första gamet, och Lich/Ember mid andra gamet. I sista gamet var det Timbersaw som var mid,och när EG gjorde, eller har gjort så, försvinner mycket av Sumails storhet tycker jag.
Fear är inte alls där han behöver vara, tror inte det är någon fara dock men det var också vad jag förväntade mig, att zai inte är med längre är en nedgradering, som behöver tid på sig. Jag var orolig för Cr1t på pos4 också – något som många kritiserade mig för. Det var bra kritik, för att säga att han inte kan spela den rollen är galenskap, men att han numera passar bättre som pos5 (ännu) vidhåller jag. Hans ES var helt okej. Kunkkan var t.om lite bättre än OK, Wispen som han spelade däremot lämnade en del att önska. Det ska dock sägas att han spelade mot en Silencerlineup, så det är väldigt mycket svårare. Som en helhet dock behöver han tid på sig att komma in i laget som pos4.

Förväntingarna på COL efter den här matchen ökade, även om det där orosmolnet finns kvar. Vi får se hur dom lyckas mot DIRE (som kommer starta 04.00 svensk tid) och hur framtiden blir. Men jag hoppas verkligen att få se Limmp i ett topplag, han förtjänar det väldigt mycket.

En annan sak som var kul idag var tittarskapet, vi hade full rulle hela natten med närmare 500 tittare stundtals. Tack!