DraySWE om POST-TI Shuffle

blanda-kort_610x203
Dags för mig att kika lite på hur det ser ut efter TI, och vad vi har hamnat med för lag i scenen. Jag kommenterar de lagen som känns relevanta för min kanal:

Synd Roster: Era, Mage, Jonassomfan, Handsken, SyndereN

Först ut; Synderen startar ett lag igen.Ett lag med otroligt mycket trevliga namn utan tvekan, jag känner inte till mage, så där får jag framstå som lite okunnig, kanske har sett han innan men i så fall ingenting jag minns. Det är roligt att ha kvar Synderen bland försöken att etablera topplag, han om någon har det i sig att bygga upp något, frågan är bara vilken roll han kommer kunna ta i det här laget. Well han kommer lira position 5. Handsken 4. Jonas i offlane, Mage i mitten och Era pos1 . Men kommer han kunna styra runt med Handsken, så Handsken kanske kan fokusera helt på sitt game? Det blir kul att se, för jag upplever att Handsken har mycket potential att bli ännu bättre än han är, men som kapten / drafter är det inte lika lätt. Jävligt spännande att få följa dessa herrar.  Laget har inget namn.

5/5 Drayskägg


Team Dire Roster: Pajkatt, CCnC, Zai, MiSeRy, PPD

Pajkatt och Misery i samma lag som Zai. Det känns svårt att inte superhajpa det här laget, men vad det rent krasst innebär i ett senare skede får vi se. PPD kommer väl fungera som någonslags hjärna i det här laget, så Misery som tidigare haft samma roll får kliva undan från det. Kommer han gynnas av det som spelare? Zai då? Hur sugen är han att lira nu. Vi har hört honom plocka fram lite halvmotiverade citat tidigare under sin karriär. Kanske hittar han suget i detta läget. Pajkatt på pos1 och zai på pos3 i alla fall, något som jag och flera fans efterfrågat är ju att få se Zai i en coreroll. Det kommer han sköta utmärkt, att sen ha PPD och Misery som supportpar känns ju på pappret som en fantastisk kombo, men jag undrar hur mycket viljor kan spela in i detta laget. Pajkatt PPD och Misery är samtliga personer med mycket åsikter om spelet. Ska bli kul att se!

4/5 Drayskägg


 

Secret Roster: Ace, MidOne, Fata, YapzOr, Puppey

 

Här har det hänt grejer också. Fata och Ace joinar alltså, Ace ska spela pos 1 och Fata tar pos3 istället för Khezu. Hur fata ska göra den lanen mer relevant än Khezu gjorde har jag ingen aning. Fata har för mig aldrig riktigt nått hela vägen, med det sagt är han ju fortfarande en fantastisk spelare men jag tycker att han är för lätt att räkna ut. Kanske kan en förflyttning till position 3 göra att han blir mer dynamisk som spelare.
Jag tycker att den nya secret lineupen är sämre än den gamla. Jag gillar Ace, men tveksam till att han ska ha det lilla extra som kommer krävas för att carrya det här laget.

2/5 Drayskägg


OG Roster: Fly, n0tail, JerAx, s4, Resolut1on

Ut med Ana, in med Resoluton. Alltså. Jag har haft äran att träffa Reso ett par gånger i mitt liv och han är en brilliant person på så många sätt. Diplomatisk, taktisk, lugn och samtidigt tycks han besitta en jävla energi ingame. Det som Ana bidrog med i OG tyckte jag var stabilitet, men inte så mycket mer. Han gjorde alltid det han skulle, och även de tyngsta gamen så gjorde han fortsatt det han skulle. Det kanske aldrig var frågan om att briljera för Ana, något som vi kommer att få se mycket mer av med Resolution i mitt. Däremot kanske det kan finnas en ytterst liten risk att Reso har mer av ”rysstakterna” i sig och kanske blir mindre stabil än Ana, om inte annat till en början. Men den här förändringen kommer att göra OG till ett bättre lag i slutändan.

5/5 Drayskägg


 

EG Roster: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, Cr1t-, Fear

Zai ut. Fear in. Jag gillar Zai, jag gillar Fear. Jag har svårt att se dynamiken med både crit och fear i EG dock, det var lättare att förstå den mellan Cr1t och Zai där Zai utgjorde en naturlig position 4.  Att Crit tar den positionen nu kanske känns lite mer naturligt än om Fear hade gjort det, men jag håller fortfarande dessa två spelare som klara position 5:or – med det sagt har Crit gjort en jävla resa så jag antar att han kommer axla rollen finfint.
Förändringen är i alla fall till en början en försämring för EG, kan Crit axla rollen som pos4 och kan man nyttja de resurser som Fear har med sig in i laget kanske det innebär att laget når samma potential som sist. Det är dock andra faktorer tycker jag som gjort att EG inte nått hela vägen.

3/5 Drayskägg

 

Kommentarer är stängda.