Loda själv i Alliance

Det har haglat in frågor.

Vad tror du Dray? Vad blir det av Alliance nu Dray? Jag har undvikit dem, inte er dock. Försöker själv bilda mig en uppfattning, en idé om vad Alliance ska bli. Det är oerhört oklart för mig.

Alliance attraktionskraft som lag är förstås minskad nu. Med det menar jag för andra redan etablerade prospelare, på grund av resultaten. Hurvida Alliance kan erbjuda jättefina löner eller andra saker vet jag inte, men om man bortser från konkurrensen ekonomiskt (som jag inte känner till) så är Alliance ett mindre attraktivt lag eftersom man haft sämre prestationer.

Loda då? Jag vet ärligt talat inte. Jag kan tänka mig tusentals, troligen mer än så, folk som skulle kunna dö för att få spela med Loda. Han är en fantastisk kapten och teammate, men frågan är vad förra året, och årets innan det, beslut och resultat har gjort med hans attraktionskraft som kapten och spelare för de redan etablerade spelarna också, det är en valid fråga att ställa sig själv efter den här perioden.

Det finns en hel del spelare som är hur duktiga som helst, och sådana spelare som dessutom inte har något lag. Det är klart. Men det är ett jättejobb att handplocka dem, det är det. Sen tar det riktigt lång tid att spela ihop sig. Vanligen vill man ha en trio eller kanske två spelare som redan skapat en grund i laget, vi får se om Loda kommer att bygga upp sitt lag på samma sätt, där han tar med något känt (för honom i alla fall) ansikte eller om han kör allting från scratch.

En annan läskig tanke är ju att Loda helt enkelt varit borta för länge, att de spelarna som han eventuellt haft ögonen på redan skaffat sig lag, och även om dessa lag inte är superpresterande eller med goda sponsorer så kan det vara ett för riskabelt steg för de spelarna att göra en förändring, och att då flytta till Alliance, så det blir ingen transfer. Jag vet inte.

Samtidigt ska vi komma ihåg att Loda är en levande legend inom Dota2, och det kan mycket väl vara så att de allra flesta ser ett erbjudande från honom som en ynnest, oavsett vad de finns i för lag nu. Att påstå något annat vore orättvist.

Det mest troliga just nu, som jag ser det, är att Alliance reformas med 1 eller 2 redan etablerade spelare som dels har känslan att de vill lira med Loda, men som också har motivation och engagemang för att axla Alliancebrandet. Sen får man ta in 2 stycken newcomers, som kanske inte synts så mycket, som inte har laget men som har skillen. Jag gissar förstås helt friskt just nu. Loda pratar ju också om att det kommer ta tid, och det kan vara en indikation på att han bara inte vill stressa, eller att han faktiskt på riktigt tänkt sig att byta sin roll till position 5 och plocka in en helt ny femma. Det vore ju om inte annat intressant. Jag tänker dock, att Loda är en fantastisk spelare, men jag tror inte att han har det i sig att spela en helt ny position nu. Det blir för svårt enligt mig. Jag ser hellre att han etablerar ett lag runt sig själv som position 1. Men vad vet jag. Där fick ni mina tankar i alla fall. Ni lär inte ska bli klokare av dem.

Vad tänker ni?

19075339_10154409060276721_1937749093_n