Vad blir det av Alliance?

Det är väl en meningsfull fråga att ställa sig nu när tre av deras spelare lämnat eller blivit tvugna att lämna laget.
Jonassomfan, Limmp och Handsken är för närvarande fria agenter, och kvar i Alliancesquaden är således Loda, Era och Pablo. Det är många som frågat mig vad jag tänker mig och vad jag tror, och jag tänkte vi börjar med själva overall-lag frågan.
Kan Alliance rebuilda?

Absolut, men nu tror jag tyvärr att det är ”sista chansen”. Det handlar inte bara om att de presterat dåligt, men för att en fanbase ska bibehållas så behöver det ske tror jag. Det försöket man gjorde med S4 och Bulldog tror jag inte folk blev helt nöjda med. Det ligger som ett moln av besvikelse över Alliance bland fansen, det gör det. Det handlar mycket om att dte man fick under TI3 vill man ha igen, och det har man inte fått. Stundtals kanske det sprakat till, men inte så mycket så att fansen är nöjda. Så kanske får vi kalla detta för sista chansen utifrån det. Jag menar förstås inte Alliance som organisation inom Dota2 världen, utan med Loda i spetsen. Jag sa tidigare att jag inte trodde att Loda skulle komma tillbaka efter pausen, men det blir intressant att se vad han har i åtanke med de sista två spelarna. Han behöver en offlaner och troligen en position 5, inte helt säkert, men jag gissar att han sätter Era i mitten. Han själv kommer nog behålla sin position 1, skulle bli väldigt förvånad om han bytte sin roll om han inte MÖJLIGTVIS går mitten. Men i övrigt tror jag att han har en rätt lång väg att vandra som spelare för att bli offlaner eller support.
Som pos1 håller han dock måttet och det vet han, så tror han hamnar där.

Det finns också en annan oro som jag ändå vill dela med mig, jag kan själv känna igen vissa delar av det, och det syns förstås i all typ av sport. Där man försöker igen, och igen, och slutligen blir det bara tragiskt och jobbigt. Jag vet att vissa tycker att Alliance redan nått den gränsen, men jag håller inte med Hoppas gubbLoda får till en fet comeback med sitt lag så snart som möjligt.

Gällande potentiella andra spelare, det går mycket rykten och ärligt talat rykten är ointresanta. Vi får se när det väl blir spikat. Jag vet att Loda gillar att spela med Micke, men hur han ska kunna placera honom i den lineupen är oklart. Mer troligt är att man får söka sig till det jag sa i början, en pos5:a och en pos3:a och jag ser inte Micke som någon sån spelare heller.

Andra alternativ, inte att förglömma Sealkid (som finns någonstans där ute hoppas jag?) men också andra supportspelare som kommer från Hon skulle kunna bli aktuella. Jag är ärligt talat väldigt nyfiken på vad det blir, och jag kommer inte riktigt ta något på allvar förrän Alliance själva går ut med att det är vad de tänker göra. Ett som är säkert i alla fall; Jag välkomnar Alliance och Loda tillbaka med öppna armar, hoppas det blir ett riktigt bra år med mycket bra matcher.

images (1)

Kommentarer är stängda.