Post TI7

maxresdefault
Det kan väl kallas TI7-Post också egentligen, för det är vad det ska bli. Hur gick det egentligen?

När lugnet lägger sig efter ett sånt här event för spelarna så blir det tomt, Matu beskrev det redan på röda mattan när han gick ut efter segern. Allt de jobbat för så länge kommer till ett slut. Jag har samma känsla, om än i en mindre omfattning då förstås. Nu är TI7 över. Vi får försöka att göra något slags avtryck, se vad egentligen som hände här under kval och gruppspel och slutspel.

LFY blev slutligen lästa, min upplevelse. Deras 5manna aggro med en carry som är svårgankad var inte ointagligt. De spelade relativt lika i de allra flest av sina games, och när de väl blev lästa så var dom fortsatt imponerande, men inte i samma omfattning. Newbee läste dem, och det var bara att fortsätta i samma attityd för Liquid. Som läste alla. Deras sista dag var 5-0 i matcher, mot två av världens bästa lag, med olika typer av setups, med relativt dynamiska drafts. Det är imponerande. Riktigt imponerande. Jag är oerhört stolt över att varit den som en gång i tiden låtit Kuro få plats i ett lag. Då hade han all talang, och jag var lite äldre så kunde hålla honom lugn. Nu har han all talang kvar, och är äldre. En riktig mästare, alltid seriös, alltid i tankarna för att få sina spelare att spela bättre, att få bättre drafts. Hoppas han kan släppa det ett tag nu och ha roligt, det är garanterat en del tyngd som kommer falla från hans axlar efter detta. Lovar.

Svenskarna då? Låt oss vara lite cyniska. Vi hade 4 svenka lag i EU kvalet, dessa lag hamnade botten 4. Vinnarna av hela kvalet, Planet Dog (Eller Hellraisers) kom sist i hela TI. Det är förstås ett väldigt cyniskt sätt att se det på, men det är också sanningen. Svenskarna presterade inte i år. Tittar vi på de enskilda individerna istället så var det bättre. PieLieDie, Zai, S4. Samtliga spelare som vi kan vara stolta över om vi har ett hjärta som slår för Sverige. Men det saknas ett Svenskt lag. Jag vet att E-sporten är långt ifrån Idrotten på det sättet, att patriotism inte är så viktigt. Men jag hoppas ändå att man kan tänka om med det. Det hade varit fantastiskt att se ett nytt Svenskt lag formas, med nya talanger och gamla stjärnor. Bara det finns en ledare, aaa ni vet, vi har pratat om detta förut.

…och kanalen?
Fantastiska samarbeten har gjort det här eventet bättre för casters, inte guld och gröna skogar men bättre, det är jag väldigt stolt över. Ni kan kika in här och göra Quizet som är i samarbete med SEB. De vill in i e-sporten som vi märker, så vi ska värna om dem tycker jag. Samtidigt har Betspawn också varit väldigt hjälpsamma och funnits till hands. Jag vet att vissa är kritiska till all typ av reklam, men det är 2017 nu. Det är så det fungerar, och jag är varsam i hur jag väljer mina samarbetspartners. Betspawn är ett ansvarsfullt bolag som inte riktar sig till minderåriga med typ skinbetting och skit, och SEB är ett fränt företag i framkant.
Tittarskapet faller nått jävulskt utan Alliance, och det är vad det är, men vi har haft mycket engagemang kring eventet ändå. Men visst behöver vi hitta tillbaka till hypen runt Svenska lag. Så vi får hoppas.
Det som oroar mig mest är det faktum att ESL och DH tar över vissa majors. Jag är skraj för vad det ska göra med kanalen, får jag ens casta sakerna från DotaTV? Måste jag byta kanal-adress osv. Det är flera tankar, men vi tar en dag i sänder.

Nu är TI7 slut. Det betyder ingenting annat än att vi jagar en TI8 champion. Att vi drömmer vidare om nästa år, att vi spelar, övar, castar, och lever Dota2 ett år till. Ska ni med?

Ps. Jag har spelat med 3 st TI vinnare. Ds

Kommentarer är stängda.