DraySWE om en ny Alliance-Era

Allting har ett slut. Även den gamla lineupen från TI3 är nu officiellt slut. Loda kliver tillbaka, och lämnar plats för Era. Jag har valt min egna approach på detta, jag skulle vilja sätta mig ner med Loda och bryta lite i hans tankar, men jag vill också inte kliva in och störa. Det är fan en stor grej att vara Loda och kliva undan. Så i dag tänker jag spekulera, och jämföra, som om jag helt saknade respekt för både Era och Loda. Jag låter tankarna gå fritt helt enkelt, men ni vet med er att det finns ingen som hyser större respekt för den svenska Dota2 communityn än jag. Så här kommer intervjun med mig själv.

19075127_10154409060216721_183812461_n

Dray, varför tror du att Loda väljer att kliva tillbaka nu?
Jag gissar att det handlar om motivation. Sen kan ju alltid motivation komma av yttre omständigheter, några sådana känner jag inte till. Loda är en person som jag minns med mycket vinnarskalle. Jag skulle påstå att det är en stor del av vad som gjort honom till vem han är idag. När den tryter så tror jag att Loda gör helt rätt i att kliva undan. Vissa personer behöver den skallen mer än andra.

Wait, menar du att vissa spelare inte behöver vinnarskalle, låter rätt pantat?
Nej, du missförstår mig. Det handlar om att vissa spelare sprider energier på olika sätt. Ta S4 t.ex, han är en väldigt stabil spelare och väldigt lugn i sitt sätt att vara. Han kanske inte sprider dålig motivation runt sig alls som Loda, men å andra sidan kanske inte hans vinnarkänsla heller sprids. Det är liksom två sidor av myntet. Jag minns Loda när vi vann matcher, han hade sån jävla hunger. När Loda sa att vi skulle köra, när han trodde att vi kunde vinna, då trodde vi andra det också. Men när han inte trodde. Ja då kanske man också blev påverkad.

Men varför Era, och inte typ Chessie eller någon annan?
Era är utan tvekan en värdig ersättare spelmässigt, förstår inte riktigt frågan. Det är klart att det finns flera alternativ till värdiga ersättare, men att Limmp, Handsken, Jonassomfan väljer Era. Ja det behöver man väl inte vara historiker för att förstå, eller? Hade dom valt Chessie hade man inte heller behövt vara historiker. Det kan ju förstås handla om personerna i fråga också. Jag är nöjd med Era som val.

Okej, men kan Era fylla Lodas skor tror du?
Jag tror framförallt inte att Era är där för att fylla Lodas skor. Jag tror han har ett par egna tjusiga kanske 44or som han  kan fylla alldeles utmärkt själv. Det är ett tankefel, om än naturligt sånt, att tänka sig att Era ska bli nya Loda. Det är en ny Era för Alliance nu. Nu får man tänka om. Dessutom tror jag att Era med sin ödmjuka framtoning kan ha positiv effekt för Alliance problematik kring beslutsfattande, helt enkelt för att då finns det mer plats för t.ex Handsken att styra och ställa och kanske att det gör honom till en mer framträdande kapten också. Detta är naturligtvis endast spekulationer, som allt annat i denna intervju.

19075339_10154409060276721_1937749093_n

Så vad är skillnaden på Era och Loda?
Jag tror att Loda har några heroes som han kanske är bättre på än Era, några få, kanske en handfull. Men samtidigt tror jag att Era har en mycket större heropool än Loda när det gäller att hålla en hög nivå. Ember spirit, Storm spirit är hjältar som jag direkt tänker på. Era kommer att ge Alliance en viss fördel i draftingprocessen. Det är en stor skillnad.
Däremot tror jag att Era inte kommer kunna fylla samma erfarenhetsroll som Loda, även om Era naturligtvis besitter enorm erfarenhet. Men att skrika att ”Nu kan ni ge er fan på att vi har detta boys” är utan tvekan något som Loda kan göra bättre. Era kan nog säkerligen göra det bra dock. Det är dock två superkompetenta spelare, så vi återgår till det jag alltid sagt, särskilt om Dota, här är det inte individuella skicklighetsnivåer som kommer spela störst roll. Nope.

Det blir aldrig samma sak som TI3, eller hur?
Du simmar inte ens över samma älv två gånger, det är så livet är. Det går vidare, vafan ska vi göra åt saken, hänga på eller stå och uggla och tänka att det var bättre förr. Jag väljer en kombination. TI3 är många år sedan, det är en helt annan värld av Dota vi pratar om. Spara det minnet, värm dig med det minnet, mys med det minnet, men tro inte att det blir så igen. Även om Alliance hittar storformen och vinner TI7 så är det inte samma sak. Det är dags att acceptera det och gå vidare.

Tror du att Loda kommer tillbaka?
Med tanke på hur hårt han har tryckts av scenen, att han kört i 4 år för Alliance och väljer att dra sig tillbaka INNAN ett TI-kval så känns det lite osäkert. Men jag hoppas att oroskänslan i magen bara är en oroskänsla. Det vore tråkigt om Loda försvann helt.

Men avslutningsvis då Dray, är du samma Alliancefan som du var en gång i tiden?
Japp

En fullvärdig ersättare, kan Alliance vända trenden med honom?

Kommentarer är stängda.