Bli en bättre Dota2 spelare

Vill du bli en bättre Dota2 spelare så räcker det inte att du spelar en massa. Det är självklart så att du blir bättre av det, men att göra ett system av ditt nötande kan ge dig mycket mer effekt än att bara lira på. Tipsen nedan kan hjälpa dig som är superkass, och du som är superduktig. Hoppas du hittar ngt som passar dig!

dota-2-reborn-lag

 

Allmänna råd

Se till att några stunder varje dag har ditt fulla fokus. Bestäm dig innan matchen börjar eller innan träningsdelen börjar att nu ska du ge ditt yttersta och ha ditt fokus på helspänn. Eftersom gaming är så jävla roligt så är det lätt att man tar för lättsamt på träningen, och så att säga ”bara har roligt” det kostar dig många timmar framför datorn i onödan om du verkligen vill bli bättre. Se till att du får ordentligt med såna ”träningspass” varje vecka – det är den riktiga träningen som räknas.

RÖR PÅ DIG utanför spelet. Det är lätt att få ont i armar eller axlar och dessutom finns det bevis på att fysisk ansträning ökar din förmåga att fokusera och således bli en bättre spelare.

Ge dig själv rätt förutsättningar när du väl tränar. Har du sovit ordentligt?`Har du käkat det som behövs och har du möjligheten att ge fullt fokus eller har du störmoment kring dig? Ge dig själv bästa förutsättningarna


Individuell skicklighet

Uppvärmning är jätteviktigt. Inför en match eller inför en träning se till att du är ordentligt uppvärmd. Gå in i ett botgame, känn att du verkligen får fart på lasthitsen och rörelsen innan du börjar. Se till att din öga-hand coordination känns maximerad innan du börjar kriga för mmr eller fame.

Öva på lasthits – Spela i ett botgame återigen och bestäm hur många lasthits du ska klara innan klockan slagit 10 minuter. Slå sen ditt egna rekord så mycket som du kan. Beroende på din nivå så är det bästa att först titta hur många du klarar – Lägg till denys också om du känner att du toppar, och träna flera gånger i veckan.

Öva på wards – Börja med några positioner  åt gången, lär dig hur du kan counterwarda och warda överallt. Genom att förstå vart wardsen sitter blir du alltid en bättre spelare oavsett om du ska warda eller inte.

300px-Wards_banner

Öva på timing – Lär dig att befinna dig på runor när de spawnar utan att du måste stå nånstans och vänta – kombinera med stacking och annat. Lär dig att röra dig till och från mid och hitta tajmingen med motståndarna. Kan du hitta counterganks bara på känsla?
analog_wall_clock_311588

Öva din mentalitet – Lyssna på ditt egna inre resonemang, är det hållbart? Kan du se när du tappar fokus, upptäck och ändra dina tankevurpor. Det kan utveckla dig otroligt.

Bli en mästare på några heroes – men tappa inte djupet av spelet – Många som jagar MMR lär sig att bemästra några få hjältar, det är absolut inte felaktigt. Även i toppen av spelarpoolen så är detta en sanning för många – men se för guds skull till att du förstår och kan hantera alla andra hjältar också. De kommer vara dina fiender, så variation gör dig till en bättre dota2 spelare.

Vila dig från spelet helt – Japp. Ett stort misstag många som satsar hårt på spel gör är att de inte vilar. Träningsvärken känns inte lika väl i e-sport. Ha nån kväll helt utan spelet i veckan.

Teamskicklighet

Glädjespridare – Se till att du minimerar belastningen på ditt lag genom att vara en glädjespridare snarare än motsatsen. Var inte överdrivet naiv, men bibehåll fokus, kommunikation och rätt attityd. Det kan hjälpa ditt lag mer än du anar.

ladda ned

Sköt dig själv – men skit inte i andra – Fyll ut din roll maximalt, men titta inte bara på din egna prestation. Kan du hjälpa din mid mer? Kan du tipsa om eller be om wards på några ställen? Kan du hjälpa någon med healing eller en manapot? Kan du nyttja några spells eller egenskaper i teamfights för att ditt lag ska bli bättre? Fokusera på din prestation men ha ett helikopterperspektiv när du spelar.

Hjälp till att upprätthålla ledarskapet i ditt lag – Oavsett om du är ledare eller inte så behöver du säkra dig om att ledarskapet i laget fungerar, gör ditt yttersta för att det ska upprätthållas. Underminera inte calls, och var tydlig i din kommunikation. Låt ditt lag förstå att du litar på ledarskapet.

Ta rätt beslut – inte snyggast – att mogna som teamspelare tar tid, men vill du bli bättre måste du våga ta de besluten som är rätt för ditt lag och inte de som är snyggast eller gynnar din karaktär mest. Det här är något som de allra flesta som nästan lyckas förblindas av, går på fel kills, farmar för lite, för mycket, vågar inte dö när en måste osv.

Var ALDRIG negativ – Aldrig aldrig. Det kommer inte att hjälpa dig i något läge. Kan du inte låta bli att vara det mot dig själv – fine, men sprid inte den energin. Den kostar games dagligen.

Kommentarer är stängda.