Vem är Eskil, och varför skyddar han Five hela tiden?

4p5

se Adam ’Five’ Grönberg
se Alex ’Etakaka’ Lindström
se Eskil ’eskillz’ Sundblad
bg Stoyan ’SlashStrike’ Kralchev
se Josef ’DancingDragon’ Bernhardsson

 

4 protect five, tidigare IKEA (Som man fick byta för att Valve var skraja för reprisalier från möbeljätten) har en del helt okej resultat med sig. De har varit med långt in i TI kvalet för Kiev, de har spelat jämt med lag som C9, Alliance och andra topptier lag. Vi har valt att följa dem nu när det finns utrymme. Personligen gillar jag laget och ser mycket potential, det finns fortfarande saker som kan putsas på men ett väldig intressant lag. Vi kommer följa dem så mycket som det går,


Fick ett par ord med bossen Eskil också om hans visioner.

Vad har du för visioner som spelare dels själv men också som en del av det här laget?
Så, precis som du säger, jag har ju varit i underkanten av den högsta pro-scenen ett bra tag nu, det har sakta men säkert gett mig otroligt mycket erfarenhet dock, SPECIELLT över vad som INTE funkar i ett lag. Jag har ofta varit en ”följare” i lag och inte en ledare. Efter Horde så hade jag 1 sak i åtanke, nästa lag jag ska joina ska jag vara ledaren och jag vill ha folk som är villiga och enkla att diskutera med, vi ska kunna ge varann kritik och allt ska vara för ”lagets bästa” det ska inte vara några oroligheter om att man ska få en kick eller något sånt skit för man har en dålig vecka. Alla har en dålig vecka ibland, det viktiga är att man som LAG går framåt och utvecklas, man lär sig av den där dumma t2-defenden, man lär sig av att gå HG utan aegis i det där specifika gamet. Samt givetvis TID, sånt här skit tar tid att bygga upp. Man sätter inte ihop ett lag och får resultat efter 1 vecka. Dessa 2 aspekter är det jag verkligen har tryckt på i detta laget och jag är fruktansvärt glad över detta lag. Jag älskar alla 4 lagkamrater och jag tycker vi verkligen har jobbat fram till något som börjar ge utdelning.

Du har ju länge varit så nära att vara högst upp i scenen vad tror du det beror på att du inte riktigt slagit över?
Jag tror inte jag är en spelare som lever för de flashiga playsen, jag är inte en spelare som står ut bland alla high-mmr playmakers och diverse, jag är en spelare som tror på lagspel och allt jag nämnde i den tidigare frågan, för jag vet att kanske min individuella skill inte är den högsta, så jag måste väga upp det med andra saker, spela smart, studera strategier.. Allt såntdär, för dota är så otroligt mycket mer än mekanisk skill. Mekanisk skill är fan inte ens i närheten av 50% av pro dota. Max 30% skulle jag säga.Iallafall dessa egenskaper som jag har är inte något som får dig en plats i Alliance eller OG*vara, för dom lagen tar ju de som står ut på individuell skill, vilket är förståeligt. Men jag känner faktiskt att detta laget kan vara vändningen, jag tror så SJUKT mycket på det vi gör just nu i 4p5.
Hur jämför du ditt lag med Alliance och crescendo?
Jag tror att det farliga i lag som Crescendo och Alliance är att man redan är välkända. Spelare som Loda, Limmp, Handsken i Alliance och Akke, Synderen och BBK till viss del har redan uppnått mycket i dota och jag TROR det kan ge en en ganska så ”må bra”-känsla där man kanske inte riktigt försöker utveckla sitt spel lika mycket som t.ex vårat lag som i princip har allt att bevisa, vi har ingenting att förlora och allt att vinna. Jag tror den aspekten är ganska så avgörande i en sån här situation. Jag tror inte det är en slump att i princip alla TI-vinnande lag har kommit in i lite av en slump efter att dom vunnit.. Dom gör det för att de redan har uppnått det där dom strävat efter, och när man gjort det tror jag man liksom har lätt att tappa fokusen och hålla igång direkt efter. 

Vi följer 4p5 i Galaxy Battle kvalet just nu på kanalen. Kika in!