Inte Escobar, Inte Neruda, Men Källman

Det är allmänt känt nu, att Pablo tar över EGM’s roll och går in som pos4 i Alliance. En position som jag trodde skulle bli 5, inte baserat på vad Pablo har för spelförmågor utan jag trodde att Handsken sökte att få spela pos4. Där hade jag fel. ”Jag är helt ok med pos 5, var det även med EGM på laget” säger Handsken när jag frågar honom

Pablo själv håller med ”känner att jag passar bra som playmaker och att få röra mig på mapen”

När jag ändå hade Handsken på tråden så frågade jag honom lite allmänt om Alliance, där kommer vi in på beslutsfattande, och jag undrar hur mycket de tränar på det. ”Väldigt mycket, det är ett av de största fokusområdena just nu” säger Handsken. Däremot ser han inte Pablo som en självklar ledare eller lösning på det problemet ”Jag tror inte att han kommer vara en ledare, men vi kommer se en väldigt ivrig och engagerad spelare” Det här är faktiskt oerhört intressant, jag tog några biror med Misery i Köpenhamn, och han pratade väldigt mycket om lusten att vinna, engagemanget. Han menade att hungern efter dota är otroligt viktig, kanske viktigare än nånsin, med det argumentet är Pablo ett snilledrag. Visst har han etablerat en viss karriär, men han har allt att vinna på att prestera under Allianceflagg.

Nu ser vi alltså ett nytt Alliance igen, om man vill kalla det för det. Jag frågar Pablo vad han har för känsla av att joina alliance avslutningsvis ”Supertaggad på att få spela, men stora skor att fylla så känner en viss press” svarar han. Förståeligt naturligtvis.

Pablo Neruda skrev ju i sina texter att han ”vill göra med dig, det som våren gör med körsbärsträden” och nu är frågan och Pablo Källman också besitter samma drivkraft och kanske kan göra Alliance till ett vackert körsbärsträd. Vi fans behöver det.

korsbarstrad_korsbarsblommor2 (1)