Vad betyder det att EGM lämnat Alliance?

Vi börjar med att kortfattat minnas att Dota är ett spel som handlar om gruppdynamik och synergi. Att EGM blev petad behöver inte ha ett dugg att göra med hans skillnivå, faktum är att jag garanterar att det inte har det.

Men varför han då? Vi ska minnas att EGM även tidigare i Alliance resan blivit ersatt. Det är något som gör att man inte känner att den individen riktigt fungerar med de andra. Hur mycket det handlar om just det kan jag bara spekulera i, men en del gissar jag i alla fall.

Det andra faktumet handlar om något som Alliance vetat om sen man tog in Handsken. Medan EGM haft Akke bakom sig har Handsken haft Sealkid. Båda har sökt sig till position 4 vilket innebär en konflikt. Det är oerhört stor skillnad på att spela pos4 och pos5. Slarvigt kan den okunnige tänka att dessa positioner är snarlika men en pos4 är mycket mer en fattig pos3 än den är en rik pos5 i de flesta gamesen.

Men framförallt måste man ha en person som VILL spela pos5. Att ha en konflikt mellan POS4/POS5 är den allvarligaste sortens konflikter i laget då dessa många gånger tillsammans ska vara motorn till laget. Notera nu att jag inte säger att EGM och Handsken haft en konflikt personligen utan en intressekonflikt på rollen, även om man försökt kringgå det så vill jag påstå att det faktum att EGM ej längre är med i Alliance är ett visst bevis på det.

Nu kommer den naturliga frågan, vem ska ersätta EGM? Mitt svar är enkelt, ingen ska ersätta EGM utan den femte spelaren ska helt enkelt vara en spelare som kan anpassa sig efter handsken i första hand och givetvis de andra spelarna också. Många tänker att Alliance behöver en shotcaller, och jag är inte helt säker på att det behövs alls. Det kan vara den här saken på POS4/POS5 som gjort det problematiskt i Alliance, det vet vi inte. Men jag anser inte att Alliance nödvändigtvis behöver en ny pappa i laget. Vi kan chilla lite och se.

Slutligen så har jag rekommenderat Pablo. Jag har inte tänkt igenom det jättedjupt, men några av de argumenten jag har haft med i beräkningarna är:

  1. Han är anpassningsbar tror jag. Jag tror det är nödvändigt att den nya spelaren antingen helt tar över eller tvärtom kan anpassa sig.
  2. Han har allt att vinna. Visst har han haft en del proerfarenhet men inget riktigt kontrakt osv
  3. Han har rätt mentalitet – prova nya hjältar och nya spelsätt är inga problem för Pavlo
  4. Han är kompetent nog.
  5. Han är närmast Akke i personlighet av de Svenska spelare jag känner till

Men ärligt sagt har jag ingen aning. Spännande med förändring i alla fall 

Kommentarer är stängda.