Våfflor utan kolhydrater!

 

Nåja, så nära det går i alla fall.
Jag blev väldigt glad över hur det här receptet fungerade, så jag tänkte dela med mig. Bilden är tyvärr inte min, jag var för hungrig så hade bara kunnat fota en tom tallrik annars.

LCHF-Våfflor med Hallonsylt 1 portion (ca 3 våfflor)

2 ägg
1 dl grädde
0.5 dl vatten
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
½- tsk salt
Vaniljpulver efter smak och tycke.

Till Sylten

Frysta hallon halv knytnäve
Ica Sötströ efter tycke och smak

Vispa äggen fluffiga separat. Blanda i resten av ingredienserna och se till att
det blir en fin smet. Smöra våffeljärnet.

Samtidigt kan du ta en halv näve bär från frysen, det måste inte vara hallon men det var vad jag hade hemma. Släng på en matsked vatten och bären på spisen, låt det koka upp under omrörning och tillsätt sötströ efter din smak. Är du som jag jättehungrig kan du bara vänta tills alla bär smält, annars kan du också låta sylten reduceras lite över tid via kokningen.

Servera med grädde, gärna vispad. Supergött!!