WESG – Slutpläderingen

Efter en turnering är det alltid skönt att göra en slutplädering, fundera över hur det egentligen gick och vad m,an ska ta med sig från den. Gissar på att jag kan göra en också, om inte annat som kommentator och med lite sverigefokus.

 

Horde känner jag mig rätt frustrerad över, för deras skull i alla fall. Jag menar att inte förlora en endaste match, och ändå inte lyckas komma vidare till slutspel känns orättvist. Hordes placering i tuneringen kändes undermålig, inte med tanke på att det var många av dessas första stora event, men för att jag tyckte på riktigt att dom förtjänade en mycket bättre position. Men jag antar att sånt är livet. Det som är intressant nu är väl att veta hurvida Horde är en fortsatt satsning eller något som bara gjordes för WESG. Jag tänker mig att om det bara gjordes för tuneringen så är det rätt tråkigt, för det är ett lag som har potential.

Stundtals var det lite knepigt i kommunikationen mellan georgc och laget, eller så hade jag väldigt svårt att förstå tanken med vissa moves. Men mellan varven hade laget å andra sidan fantastiska rörelser och fights. Tar med mig eskillz shakerstomp. Den gjorde mig lycklig.

Alliance började tuneringen fantastiskt, och tycker att dom avslutade den fantastiskt också. Det är dock oklart vilken nivå vissa av lagen var på, men att TCN vann hela skiten kanske var bra för Alliance. Jag tänker det betyder inte att Alliance måste vinna den matchen, där Cloud9 inte heller klarade sig hela vägen i mål.
Jonas kändes väldigt mycket stabilare och bättre som spelare under det här eventet, även Limmp var riktigt stabil. Kul att se. Det märks att Limmp utvecklats, och samma med Jonas. Lite taskigt att inte prata om Handsken, EGM och Lodas prestationer förstås, men jag har rätt höga krav på dem. Tycker att dom presterade precis vad man kan förvänta sig av dem, inte jättemycket mer, och inte alls mindre.
Jag hoppas Alliance ser detta som steg 1 på 2017, och inte som ”återigen en tunering vi inte lyckas vinna”. Alliance har så mycket besvikna fans ”med” sig, som sågar fötterna direkt vid förlust. Jag hoppas inte det påverkar lagets ork att fortlöpa. Det är ingen individuell skicklighet som saknas i Alliance. Ingen som helst.
Tredje plats kändes som en vinst för mig. Hoppas det gjorde det för dem också.
Vad tar jag med mig då? Limmp som tossar ut motståndaren ur dark riften så att han inte blir tpad hem och dödad istället. Det var gött.

Eventet som helhet kan jag inte säga så mycket om då jag inte var på plats. Men att kommentera från DotaTV är oerhört frustrerande, särskilt eftersom folk inte riktigt begriper hur det fungerar och vad skillnaden är att ligga mot DotaTV (I Kina) och att finnas på plats. Det känns som att man måste vara övertydlig med att man inte slarvat med sina egna förberedelser. Men det vet jag om inför varje tunering mot Kina så ingenting nytt, dock frustrerande.
Jag tyckte också att det var intressant att se hur Ukraina presterade. Många toppspelare, men det spelar ingen roll om det inte finns någon synergi. Synergi är så himla jävla viktigt i Dota2, och kul att det fortsatt är en stor faktor.

Tack för det här eventet!