Horde start

Tre stycken 1:1 fick Horde med sig, och Alliance promenerade till sig sex poäng samtidigt i sin grupp

Vi kan väl börja med att titta på Horde, för det var vad vi gjorde ca 5.20 Svensk tid imorse. Jag klev upp 04.00 eftersom matcherna skulle börja 4.30 och det var riktigt mysigt att vara vaken och redo för cast redan den tiden.

Horde kändes stundtals brilliant, och stundtals var det som Blewd också påpekade som om man inte hade riktigt bra kommunikation i laget. Georgc tappade bort sina teammates flera gånger och gick antingen lite för långt in eller ut. Det kändes inte alls som att det handlade om individuella prestationer, men tre lika resultat är långt ifrån skamligt samtidigt som det är långt ifrån bra nog. Finns en stor risk att man inte tar sig vidare från gruppspelet nu. Några i chatten pratade om en överdrivet högt rejtad meepo, och jag kan förstå argmentet. Det kan vara så att en tidigt pickad meepo blev för lättläst för vissa av motståndarn, och man såg i game 1 mot T.O.T att kineserna i stort sätt plockade en hel lineup bara för att meepo skulle få det tungt, samtidigt som deras lineup fortfarande hade bra synergi för att fightas med. Jag anser att 2 av 3 av de matcher som Horde spelade så skulle dom likaväl kunnat vinna 2:0. Horde kändes mer kompetenta än sitt motstånd även i 1:1 lägena, men det spelar som ingen roll det är ju vinsten som räknas.
Beträffande Alliance satte jag igår och tänkte hitta vilka matcher som var mest spännande att se fram emot i deras grupp men måste erkänna att Alliance inte ens kunnat visa upp sig ännu i WESG, inte på grund av dem själva men på grund av motståndet. De har helt enkelt mött för kassa motståndare för att man ska kunna dra någon slutsats av deras prestationer alls,  ialla fall enligt min mening. Det gjorde mig glad att få se vissa variationer i alla fall, (Loda Venge och Loda Necro var nice) men resten får vi nog tyvärr vänta till slutspelet innan vi kan dra några slutsatser om. Ja, det blir garanterat slutspel för dem, något annat vore en total katastrof.

I övrigt har jag inte kikat så mycket. Det är en viss laggfaktor på DotaTV tyvärr som det är med Kinaservrar men det är utan tvekan castbart. Vet att danskarna vunnit sina matcher också vilket är föga förvånande. Blir kul att se hur det utkristaliseras imorgon.
Vi sätter igång 4.30. Hoppas vi ses!