För en öppnare gamingvärld.

Tänkte samla några klassiska gamingfällor, som både gör spelandet sämre, sammanhållningen mindre, och vår fantastiska värld mer öppen.

Bild för att framstå som en besserwisser.
Bild för att framstå som en besserwisser.
  • Antar att alla är män. Det kan man göra på flera olika sätt, men ”boys” nyttjas ju väldigt mycket. Eller andra uttryck som antar att man spelar med eller mot killar. Det är fortfarande mycket killar som spelar, men ett sätt att göra så att fler folk känner sig deltagande är att bara skippa och anta att det är en snubbe. Värt att ändra!
  • Gällande första punkten; ändrar helt beteende för att du spelar med en person med snippa. De flesta kvinnor/flickor/töser jag pratat med vill bara vara med på samma grund som snubbarna. Gör ingen stor grej av det!
  • Använder sig av homosexualitet som ett skällsord. ”Jävla bög” ”Fucking gay” verkar ju som att man växt upp på något ställe långt långt ute i en skog där det är negativt att ha en sexualitet. Det går att ändra. Vill man svära finns en lång lista på ord som inte just kopplas till sexualitet.
  • Samma sak gällande ordet ”fitta”.  Hur roligt är det egentligen, och varför skulle man göra en sån grej egentligen. Det finns andra ord, återigen.
  • Prata skit om andra spel. Tänk på hur lång tid det tog för spelen att faktiskt bli ett ämne som tas på allvar, vi borde veta bättre. Vi måste absolut inte tycka om andra spel men vi behöver heller inte racka ner på dom som spelar spelen. Låt folk spela vad dom vill, säg ”Jag gillar inte det spelet så mycket” istället för ”Spelfanskapet suger” blir ju mycket trevligare, och så slipper vi såga av den grenen som vi faktiskt sitter på.
  • Se ner på de som är yngre. ”Jävla P12or” osv. Faktum är att det många gånger är vuxna människor som är dom största svinen, i alla fall med min erfarenhet som streamer är det så. Men det gör också att många spelare tvekar inför att berätta sin ålder, varför ska man skämmas över hur gammal man är. Att någon är barnslig är en sak, och det är klart att det kan vara kopplat till ålder. Men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Tänk på det!
  • Se ner på de som har lägre ranking. Först och främst är ranking ett halvdåligt redskap att mäta skill i. Sen är vi alla olika. Du behöver naturligtvis inte spela med dem som har lägre eller högre rank, men du kan ändå vara schysst och behöver inte vara elak för det.

 

Ps. Jag har gjort alla dessa misstag själv, och ibland gör jag dom fortfarande. Men jag vill vara bättre. Ds

Tycker du jag missat något klassiskt? Kommentera gärna under här!

Betting för vuxna
Betting för vuxna

Kommentarer är stängda.