Bostongurka.

 

Det har blivit dags för kval. Det betyder en massa Dota som ska spelas, en massa drömmar som ska krascha och några som besannas. Det är tusentals matcher som går samtidigt (Mild överdrift), men vi har prioriterat Alliance och ESC för att det känns mest kopplat till Sverige och kanske också till oss. Ibland kommer matcher att krocka trots våra prioriteringar, men vi gör vårt bästa för att få det att bli rock’n’roll.

Såhär ser schemat ut för torsdag

27.10. Alliance vs. F5 10:00h
27.10. Vega vs. ESC 12:30h
27.10. Alliance vs. Na`Vi 15:00h
27.10. Alliance vs. ESC 16:00h
27.10. Na`Vi vs. ESC 18:30h
27.10. ESC vs. TBD (Gissar Imperial) 20:00h
27.10. Liquid vs. Alliance 20:00h
27.10. AF vs. Alliance 22:00h

Sen förstås Fredag

28.10. ESC vs. VP 10:00h
28.10. TBD (Gissar Imperial) vs. Alliance 11:00h
28.10. ESC vs. Secret 12:30h
28.10. Alliance vs. Vega 13:30h
28.10. ESC vs. Liquid 15:00h
28.10. VP vs. Alliance 16:00h
28.10. AF vs. ESC 18:30h
28.10. Secret vs. Alliance 18:30h
28.10. F5 vs. ESC 20:00h

Fet text är min gissning på vinnaren. Jag spenderade ungefär 4 sekunder på varje match. Min spontana känsla alltså. Hur det egentligen kommer att gå är en längre historia.

ESC Måste utnyttja sina cores mycket bättre i draften. Jag håller Era och Qojcva som några av världens absolut bästa spelare, men om dom hamnar i lägen som inte är helt ultimata genom draften, eller för stillastående (Framförallt Q) så kommer inte ESC att ha någon chans att klara sig till den här majorn.

vet jag inte riktigt vad jag ska säga om efter dagens Dreamleague matcher. Jag såg mycket slarv, men också lite annorlunda picks. Den klassiska ”Dom sparar sina strats till kvalet” kan ju vara sann, eller så var det bara några sista försök att se vad som fungerar. Hittar Alliance en draft där Limmp och Jonas kan hitta sina toppgames, så kan resten följa på Limmp kan bära mot vem som helst i det här kvalet. Men det gäller att hamna bra i formen.

VP Tror jag kan slakta sig igenom det här kvalet och ta en självklar plats på Majorn. Akta sig noga för det här laget.

Liquid ser ut som blåbär. Dom måste verkligen hitta något att spela utifrån, annars tror jag vi kan se ett enormt fiasko i den här majorn, där man toppat ett lag som sen blivit sämre än någonsin. Teamspirit är mer än bara ett ord!

Secret kan också vara något som kan slå ganska hårt. Vi får se om dom får allt att rulla även nu när det gäller.

Imperial (Som jag gissar på) vill jag ha som mitt wildcard här. Dom kommer från många matcher om dom tar sig vidare till slutspelet, och det kan vara en stor stor vinst i sig att ha med sig den energin.

Slutligen, jag tror tyvärr att det är dåliga odds på att både ESC och Alliance ska ta sig vidare i det här kvalet. Närmare 0. Att ett av dom lagen skulle kunna ta en plats i top4 är dock inte orealistiskt, men jag hoppas att jag har fel. Jag hoppas Q hittar sin toppform, att Era visar varför man inte kan skriva dominera utan bokstäverna E R A och att Limmp och hans brödgäng levererar imorgon och på fredag. Det vore drömmen!

 

Du kan betta på flera bostonmatcher här:

betspaawn