Matchrapport Evil Geniuses – The final tribe

Evil Geniuses – The final tribe

GESC Thailand Minor 2018

 

Hej mina vänner, detta blir mitt första försök till en matchrapport. Efter vissa påtryckningar av en viss Kim ”Dray” Larsson så tog jag mig i kragen och gör ett försök. Ni får helt enkelt se vad ni tycker, och ge gärna feedback. Gillar ni det, ja då fortsätter jag nog i mån av tid. Annars så rinner det nog ut i sanden.

Okej, EG mot TFT. På förhand ska det sluta med en kross av EG kan jag tycka. Detta mycket på grund av hur otroligt bra EG spelade igår. Men matchen ska spelas och det är det som är så fantastiskt. Rankar väll matchen med 60-40 innan start.

DRAFT:

The final tribe

Era – Sven

Frost – Gyrocopter

Pablo – Sand King

Handsken – Leshrac

Jonassomfan – Axe

Evil Geniuses

Fear – Lycan

SumaiL – Puck

RTZ – Lifestealer

Misery – Jakiro

Crit- – Nightstalker

TFT startar på Dire igen, kan det vara så att dom spelat Dire alla matcher i GESC Thailand än så länge? Oavsett så ser det bra ut i draften. Självklart så är det obehagligt med en lifestealer pick, vilket jag återkommer till.

EG startar matchen klart bäst när det kommer till farm. Och har top 3 i last hits första minuterna MEN TFT går hårt åt i kills och tar både first kill och redan efter 2:30 har man 3-0. När sedan SumaiL (Puck) går lite för djupt så skaffar man sig snabbt ett 4-0 överläge. Ännu är det helt jämnt i guld.

Bäst i TFT när det kommer till farming går Era (Sven) i midlane, medan Frost (Gyro) sackar efter ganska rejält i toplane, men det är Frost (Gyro) som delar ut mest skada vid det 4 första killsen.

Matchen väger i detta läge och TFT är helt klart med, men EG börjar sakta men säkert äta sig starkare. 7 minuter in i matchen så är ställningen 5-6. Och det farliga i detta är att Sumail (Puck) riktigt börjat bra, lite för bra för att vara en Puck och skaffar sig redan här en Mega kill. Samtidigt som detta händer känns det som att EG ökar tempot ordentligt, och skaffar sig ett övertag både på kartan och i guld.

I botlane tänker ni? Ja där är det jonassomfan (Axe) som tyvärr har det riktigt jobbigt mot RTZ (Lifestealer). Där som jag nämde innan lifestealer är ett mycket bra pick och trycker bak jonassomfan lite väl hårt.

Nu händer det grejer, TFT försöker att hänga på. Era (Sven) gör en otroligt fin rotation till toplane och får med sin en double kill efter en perfekt stun av Pablo (Sand King). Samtidigt köper sig dock RTZ (Lifestealer) en armlet och har 12 minuter in i spelet över 2000hp. Och spelet tippar över lite, i denna stund är EG uppe i 6k Net lead.

Känslan som går igenom mig nu är att EG kommer att fortsätta som igår, och bara mangla på. Ta dom viktiga ganksen, sätta upp fina teamfights och hålla sina lanes rena. Och i toplane är det riktigt svårt för Frost (Gyro) då han ställs i detta läge mot både Misery (Jakiro) och SumaiL (Puck).

Era (Sven) kämpar på hårt för att göra sitt jobb, och skaffa sig läget att bli utsedd till MVP i TFT och plockar upp ännu en double kill. Men trots detta så får EG i följande sekvens med sig några snabba ganks och rinner ifrån till en 10 000 gulds ledning efter bara 15 minuter spelat.

Nu gör EG en riktig delikatess, man ställer sig i Roshans håla. Varför? Jo man baitar in TFT till en riktig överrumpling. Pablo (Sand King) tar betet, kliver in och blir helt krossad. I förlängningen på detta så fastnar även Handsken (Leshrac) och båda supportsen i TFT är borta. Det ger EG en otroligt enkel Roshan och nu är det klar fördel EG.

Nu kan man tro att TFT kanske är påväg att ge upp? Aldrig, den Svenska Dota2 glöden är tänd och man gör ett försök till att påverka detta i den 17e minuten. Då alla utom Era (Sven) samlas utanför high ground och smokar. Era (Sven) letar tag på SumaiL (Puck) ger honom några hugg men SumaiL (Puck) ger sig av, smoken är utan effekt men Pablo (Sand King) hittar vinkel på SumaiL (Puck) och bjuder på en stun och en storm. Tyvärr är SumaiL (Puck) stark nog att ta sig ut och detta resulterar i noll.

Nu är det bråda dagar för TFT, man gör allt man kan för att ta stacks och försvara lanes. Varje guldmynt räknas. Samtidigt är ställningen nu 17-11 till EG och en guldledning till EG på hela 14k. Detta enbart 19 minuter in i matchen.

Nu sitter jag med känslan att en dålig teamfight är GG, men om man skulle komma in bra? Ja då är det helt plötsligt match igen.

Då händer det som inte riktigt får hända just nu, Fear (Lycan) gör sin förvandling och går rakt in på ett samlat TFT. PANG och nu sitter 4 spelare i TFT och väntar på att återupplivas. Då passar EG på att kliva in på Highground och får som tur är endast med sig ett T3 torn.

Nu får vi ett citat i streamen som är väldigt talande. ”Med fotbollsmått ligger TFT just nu under med 4-0 i den 65min av matchen” – Kim ”Dray” Larsson

Jag hävdar nog att det är 4-0 i den 80e…

22-12 och övertag EG med 18k guld. Och allt senaste tiden har varit att EG har skippat knäckebrödet och börjat frossa i oxfilén istället.

Och nu mina vänner händer det, Era (Sven) hamnar lite snett och plockas snabbt ner efter ett fint inhopp av SumaiL (Puck). Och EG dyker direkt in i TFT’s bas. Nu smäller det ordentligt, racks rasar både mid och top. EG går ut, tar nya tag och kliver in bot och GG är callat.

 

Detta blev tyvärr för oss svenskar en uppvisning i Dota av EG. Där våra svenska hjältar i TFT hängde med i 6-7 minuter.

Tack för mig,

Fredrik ”Gromes10” Norin

 

Lite statistik? Självklart.

Top hero damage: RTZ (Lifestelaler) 16772 (Era tar denna i TFT med 10083)

Top tower damage: Fear (Lycan) 10036 (Här åstakommer Era (Sven) mest skada i TFT med 309)

Top gold: Fear (Lycan) 15831 (Top i TFT är Era med 11490)

Last hits/denies: Fear (Lycan) 185/1 (TFT leds även här av Era med 158/9)

Matchtid: 25:32

Total kills: 29 – 13

Total gold: 64063 – 38121 (63%-37%)

MVP: Sumail (Puck)