Muggbröd

Sugen på bröd? Men det känns som att mackor inte är den bästa grejen för dig? Kanske för att du inte äter mjöl eller för att du vill hålla nere på kolhydraterna?
Testa muggbröd! Supersnabbt, och supergott! Jag har inte kommit på detta receptet, utan gjort en variation på redan färdiga recept. Jag föredrar detta med pofiber över för mycket mandel eller kokosmjöl då jag tycker det tar över smaken för mycket

Du behöver

0.5 dl pofiber
1 msk Mandelmjöl
2 msk Smör
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk sesamfrön (kan vara vilka frön som helst)
(Valfritt) brödkryddor kan vara det som behövs för att få det att riktigt smaka bröd.

Blanda allting till en enda stor smet, lägg smeten i en mugg eller lägg det på en tallrik. Forma som du vill på tallriken.
Mikrovågsugnen 1.5 minuter på full effekt. Låt brödet stå en stund, dela på det så det får ”ånga av sig” – jag rostade mitt. Jättegott ikväll!

30008060_10155138257076721_140888211_nEtt sånt här bröd innehåller 3-5 kolhydrater (räknade inte så noga)

About the author: Kim Larsson