Jämställdhetsmetronomen

Jag försöker beskriva mitt varierande intresse för jämställdhet. Det blir kanske inte tydligare om jag säger att det är som en metronom, men vi kan väl försöka att förstå det utifrån det konceptet. Jag är alltid av åsikten att jämställdhet är meningsfullt, men pulsen slår olika fort kanske lite beroende av vart diskussionen hamnar och vad som är på tapeten just nu. När det blir allt för mycket prat om hur alla män är kanske den slår lite lägre, men igår höjdes tempot i den rätt rejält.

En kvinna får en bild på en kuk skickad till sig. Det är inget nytt, ger mig fan på att det hände på hällristningarnas tid också, då i lite mindre grafisk form. Men det är relaterat till Svensk Dota, för det är en person som kommer från den gruppen. Så den här informationen blir delad i gruppen på facebook. Det går att säga både bu och bä om uthängningar men diskussionen som uppstår efteråt är utan tvekan riktigt tragisk.

Några tycker att det är ”Kul” och jag får höra att det är en radikalfeministisk åsikt att inte tycka att det är roligt att folk skickar kukbilder. Någon annan menar att trådskaparen är ”attentionsökare” eftersom den delat informationen. Annars skulle hon i tysthet ha vänt sig till admins för att få bort den som skickade kukbilden – allting annat hade varit en strävan efter uppmärksamhet enligt denna. Någon tycker att det är orättvist mot personen som blir uthängd att inte bevis har skickats med, eftersom det omöjligt kan vara säkert att det är den personen. Det är det enda sakliga argumentet som tas upp. Någon annan säger att ”Det är säkert en spambot, inget ovanligt” Och så vidare.

Det här är alltså verkligheten. Det handlar om att minimera det som har hänt, att ta fokus från det som har hänt, att skuldbelägga den som blivit utsatt eller att bara se det som en kul grej. Där hamnar alltsammans, och idag när jag tänkte läsa tråden igen är den den borttagen. Jag vet inte varför.
Chatter på facebook, eller på andra medier där informationen direkt försvinner ger såna här människor en sån jävla makt att förstöra. Att begå den här typen av övergrepp. För det är ett övergrepp att få en fucking kuk skickad som man inte vill ha. Det är ett regelrätt svineri. Din reaktion måste vara att du tar ett screenshot, för annars kanske du inte blir trodd. Annars kanske du blir utsatt för alla de här sakerna. Trots att det ända felet du gjorde var att du va kvinna.

Jupp. Metronomen är igång igen.

10308344_800

About the author: Kim Larsson