Hälsa: Nya mål

Efter att ha tillfrisknat mer eller mindre helt från Diabetesen, jag vågar inte säga helt bara rakt ut, känns jinxigt, så får jag ändå säga att det är viktigt att behålla motivationen. Kosten är omlagd, det finns väldigt få sockersaker i mitt liv, där tror jag mig vara rätt stabil i mina val och vet vad jag mår bra av. Även om ökad idrottsnivå gör att jag måste äta lite mer mat, så är det fortfarande ordentligt inom ramarna för vad min kropp mår bra av. Men träningen vill jag gärna ha målsättningar med. Att orka springa, att orka spela fotboll, dessa grejer har jag klarat av nu. Visst kan alltid orken och rörelsen bli mer, men jag känner själv att jag är i mål, och därför måste jag sätta upp nya mål. Jag gillar att göra det på olika sätt så att jag inte kan bli för fokuserad att klara ett av dem. Här var mina gamla mål:

 • Slippa medicinera mig från diabetes (Löste jag med kost)
 • Känna mig fri när jag rör på mig, och inte ansträngd av vanlig rörelse
 • Springa på under 6min/km minst 3km. (5:59 på 4.5km!)
 • Klara av att göra en chin (Har gjort 3 vid samma tillfälle nu!)
 • Springa mer än 5km på en och samma gång (7.25km löpt!) 

Mina nya mål:

 

 • Springa 10km vid ett och samma tillfälle.
 • Klara 10st chins
 • Bänkpressa min kroppsvikt. (105kg)

Inte så stora mål kanske, men vi måste ha i åtanke varsifrån jag kommer. Sprang 300 meter första gången, och då var det tungt. Har just börjat orka göra en eller två chins, och bänkpressen har jag också rätt nyligen gett mig på igen, varit orolig för min rotatorkuff som jag var skadad i tidigare, men känns helt okej.

Har du nått mål?? Sätt upp ett med mig så kan vi peppa varandra. För mig är det mycket roligare att träna när man har sina mål. Tagga mig gärna i något instagraminlägg eller liknande så kör vi!

Frugan och jag firar 8 år som gifta idag! Följ mig gärna på instagram.com/drayswe

Frugan och jag firar 8 år som gifta idag! Följ mig gärna på instagram!

About the author: Kim Larsson

2 comments to “Hälsa: Nya mål”

You can leave a reply or Trackback this post.

 1. Rittop - 16 augusti, 2017 at 09:50 Reply

  Yo!

  För det första är jag grymt imponerad av den resan du gjort, även om jag märkt att du inte gillar när folk säger det så måste jag säga det ändå. Fan vad snygg du blivit! (Du var snygg förut med) Jag förstår att det är för din hälsa och inte på grund av ytlighet du gått ner i vikt.

  För det andra jag är typ 1a (Diabets) och vi är många som möts av fördommar, korkade kommentarer och okunskap varje dag. Så som; Kan du inte träna mer och bli frisk, om du åt regelbundet skulle du kunna sluta med insulin osv.

  Därför tycker jag det är viktigt att vi alla som kan mer än medelsvensson om denna sjukdom är tydlig när vi pratar om sjukdommen och om skillnaderna mellan 1/2 (Det är olika sjukdommar!) Och därför tycker jag det är lite synd att du inte varit tydligare (Som jag uppfattar det) när du har pratat om din diabetes.

  • Kim Larsson - 16 augusti, 2017 at 12:10 Reply

   Jag både håller med dig och håller inte med dig. Tack för feedback först och främst, jag tycker det ska vara tydligt vad det är för skillnad mellan diabetes 1 och diabetes 2, och vem som har vilken. Men även dessa diagnoser är väldigt individuella dvs de skapar väldigt olika symptom på olika människor, så jag vet inte om den definitonen räcker. Det finns de som har diabetes 2 som inte heller kan göra stora skillnader på sin hälsa precis som diabetes 1 patienter, allt beroende på hur mycket insulin de producerar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.