DraySWE om en ny Alliance-Era

Allting har ett slut. Även den gamla lineupen från TI3 är nu officiellt slut. Loda kliver tillbaka, och lämnar plats för Era. Jag har valt min egna approach på detta, jag skulle vilja sätta mig ner med Loda och bryta lite i hans tankar, men jag vill också inte kliva in och störa. Det är fan en stor grej att vara Loda och kliva undan. Så i dag tänker jag spekulera, och jämföra, som om jag helt saknade respekt för både Era och Loda. Jag låter tankarna gå fritt helt enkelt, men ni vet med er att det finns ingen som hyser större respekt för den svenska Dota2 communityn än jag. Så här kommer intervjun med mig själv.

19075127_10154409060216721_183812461_n

Dray, varför tror du att Loda väljer att kliva tillbaka nu?
Jag gissar att det handlar om motivation. Sen kan ju alltid motivation komma av yttre omständigheter, några sådana känner jag inte till. Loda är en person som jag minns med mycket vinnarskalle. Jag skulle påstå att det är en stor del av vad som gjort honom till vem han är idag. När den tryter så tror jag att Loda gör helt rätt i att kliva undan. Vissa personer behöver den skallen mer än andra.

Wait, menar du att vissa spelare inte behöver vinnarskalle, låter rätt pantat?
Nej, du missförstår mig. Det handlar om att vissa spelare sprider energier på olika sätt. Ta S4 t.ex, han är en väldigt stabil spelare och väldigt lugn i sitt sätt att vara. Han kanske inte sprider dålig motivation runt sig alls som Loda, men å andra sidan kanske inte hans vinnarkänsla heller sprids. Det är liksom två sidor av myntet. Jag minns Loda när vi vann matcher, han hade sån jävla hunger. När Loda sa att vi skulle köra, när han trodde att vi kunde vinna, då trodde vi andra det också. Men när han inte trodde. Ja då kanske man också blev påverkad.

Men varför Era, och inte typ Chessie eller någon annan?
Era är utan tvekan en värdig ersättare spelmässigt, förstår inte riktigt frågan. Det är klart att det finns flera alternativ till värdiga ersättare, men att Limmp, Handsken, Jonassomfan väljer Era. Ja det behöver man väl inte vara historiker för att förstå, eller? Hade dom valt Chessie hade man inte heller behövt vara historiker. Det kan ju förstås handla om personerna i fråga också. Jag är nöjd med Era som val.

Okej, men kan Era fylla Lodas skor tror du?
Jag tror framförallt inte att Era är där för att fylla Lodas skor. Jag tror han har ett par egna tjusiga kanske 44or som han  kan fylla alldeles utmärkt själv. Det är ett tankefel, om än naturligt sånt, att tänka sig att Era ska bli nya Loda. Det är en ny Era för Alliance nu. Nu får man tänka om. Dessutom tror jag att Era med sin ödmjuka framtoning kan ha positiv effekt för Alliance problematik kring beslutsfattande, helt enkelt för att då finns det mer plats för t.ex Handsken att styra och ställa och kanske att det gör honom till en mer framträdande kapten också. Detta är naturligtvis endast spekulationer, som allt annat i denna intervju.

19075339_10154409060276721_1937749093_n

Så vad är skillnaden på Era och Loda?
Jag tror att Loda har några heroes som han kanske är bättre på än Era, några få, kanske en handfull. Men samtidigt tror jag att Era har en mycket större heropool än Loda när det gäller att hålla en hög nivå. Ember spirit, Storm spirit är hjältar som jag direkt tänker på. Era kommer att ge Alliance en viss fördel i draftingprocessen. Det är en stor skillnad.
Däremot tror jag att Era inte kommer kunna fylla samma erfarenhetsroll som Loda, även om Era naturligtvis besitter enorm erfarenhet. Men att skrika att ”Nu kan ni ge er fan på att vi har detta boys” är utan tvekan något som Loda kan göra bättre. Era kan nog säkerligen göra det bra dock. Det är dock två superkompetenta spelare, så vi återgår till det jag alltid sagt, särskilt om Dota, här är det inte individuella skicklighetsnivåer som kommer spela störst roll. Nope.

Det blir aldrig samma sak som TI3, eller hur?
Du simmar inte ens över samma älv två gånger, det är så livet är. Det går vidare, vafan ska vi göra åt saken, hänga på eller stå och uggla och tänka att det var bättre förr. Jag väljer en kombination. TI3 är många år sedan, det är en helt annan värld av Dota vi pratar om. Spara det minnet, värm dig med det minnet, mys med det minnet, men tro inte att det blir så igen. Även om Alliance hittar storformen och vinner TI7 så är det inte samma sak. Det är dags att acceptera det och gå vidare.

Tror du att Loda kommer tillbaka?
Med tanke på hur hårt han har tryckts av scenen, att han kört i 4 år för Alliance och väljer att dra sig tillbaka INNAN ett TI-kval så känns det lite osäkert. Men jag hoppas att oroskänslan i magen bara är en oroskänsla. Det vore tråkigt om Loda försvann helt.

Men avslutningsvis då Dray, är du samma Alliancefan som du var en gång i tiden?
Japp

En fullvärdig ersättare, kan Alliance vända trenden med honom?

About the author: Kim Larsson

6 comments to “DraySWE om en ny Alliance-Era”

You can leave a reply or Trackback this post.

 1. Tobias - 10 juni, 2017 at 00:09 Reply

  Har svårt för ”bandwagon” fans. Har jag bestämt mig för att ett lag är ”mitt” så håller jag mig till det. Oavsett om det går bra eller dåligt.

  This team is mine. There are many like it, but this one is mine. Without me, my team is nothing, without my team, I am nothing. /end rifleman’s creed

  Blir dock inte lättare (just nu) för att mina lag jag håller på är Alliance i Dota2 och Colorado i NHL (NHL nördar hajar varför…) 🙂 Men det är oavsett mina lag!

 2. van1zter - 10 juni, 2017 at 01:02 Reply

  Första gången jag kommenterar men någon gång måste väl vara den första i guess?

  Lite besviken på att du inte spekulerar runt det faktum att detta är gamla NiP+1 som faktiskt inte nådde helt till dom höjdare varken dom, eller vi, hade hoppats på. Kanske du kan svara på frågan här i kommentarfältet? 🙂

  För att utveckla lite mer så känns det lite som att det är kompisfaktorn som spelar mer roll i lagbyggandet än vinnarskallen. Varför väljer man inte att kasta runt med fler spelare eller prova någon oprövad talang när man först ska göra en förändring? Menar man att -Sealkid +Pablo är det X-factor? Jag är osäker.

  Något som jag tyckt att E-sportscenen i stort och svensk e-sport i synnerhet har behövt länge är en manager som inte bara agerar coach utan också får ta beslut om laget, så som i fotboll. Det är allt för mycket rotation av gamla vänner.

  En liten fotnot… Stackars NiP…

  Ursäkta om jag låter negativ, jag är, precis som du, en Alliance fan in i själen.

  PS. Ursäkta mitt spammande på ditt andra blogginnlägg, min mobil har gått bananas, det var här jag skulle kommentera.

  Mvh
  van1zter

  • Kim Larsson - 10 juni, 2017 at 01:11 Reply

   Spamma på du! 😉 Tack för din kommentar.

   Det du kallar kompisfaktorn tror jag är lite felaktigt, är det något så är det fråga om gruppdynamik, och att testa oprövade talanger är inget vi vet om alliance har gjort eller inte – det är ett par veckor kvar till TI kval, det finns inget utrymme att slarva runt. Men jag förstår ditt resonemang.
   Anledningen till att det är rotationer är för att det finns en viss elit, och ska du dessutom nationsbasera dig så är där inte många att välja på.

  • Bror - 10 juni, 2017 at 04:17 Reply

   Var ett riktigt stort fan av den gamla NiP lineupen så det kan hända att mitt minne är lite partiskt.

   Med det sagt så av det jag minns så hade jag aldrig känslan av att den NiP lineupens problem var spelarnas skicklighet i sig och inte heller gruppdynamiken i laget då dom rörde sig koordinerat på kartan och tog figther väl för det mesta.

   problemet kändes alltid för mig som att det låg mer i drafting, strategi och gameplan. Det hände mer än en gång att dom kom ur draften med bristfällig eller helt utan pålitlig initiation, eller drafts där dom kunde ta och vinna figther men hade väldigt svårt och avsluta matchen

   Det jag tror kan vara X-faktorn i det hela är att dom har mognat mer i dota scenen, jag tror till exempel att året i USA kan ha varit väldigt nyttigt specielt för handsken vad gäller drafting och kaptenande då swindlemelonz har ett skarpt sinne för draftingstrategi och i alla fall utifrån så verkar han bra på och bygga laganda.

 3. Moroten - 10 juni, 2017 at 10:43 Reply

  Det känns som Lodas aggressiva stil som carry, involvera sig tidigt i laget inte riktigt passade den här iterationen av Alliance. Förr så hade dem Bulldog som sög åt sig all farm men Jonassomfan fungerar inte riktigt på samma sätt. Tror att Eras stil är en mer klassisk carry stil som kommer passa dessa spelarna bättre. Är helt fel ute med min analys?

 4. socius - 16 juni, 2017 at 01:59 Reply

  Jag har ett par tankar angående detta jag tänkte jag skulle dela med mig av här. Jag tror att någon av dem kommer hända efter TI. Min analys beror på några olika saker som kommit fram till ytan efter faktumet av hans paus.

  1.) Loda blev troligtvis mer eller mindre tvungen att ta ett steg tillbaka av sina nuvarande lagkamrater för att ens kunna ha ett Alliance representerat till TI. Se Kellys borttagna tweet för att förstå mer om dramat bakom. Finns på JoinDotas forum om någon är intresserad.
  2.) Om det går extremt bra för Alliance under TI open qualifiers och efter det tror jag att Loda kommer pensionera sig,, åtminstone från Alliance, möjligtvis spela i ett annat lag men inte som aktiv spelare i Alliance igen.
  3.) Om det går som förväntat och Alliance in Pyjamas inte kommer till TI så kommer en av följande saker troligen hända. Jag tror personligen att Loda redan nu håller på att scouta efter nya eller gamla medlemmar att bygga upp ett lag tillsammans med.
  4.) Loda bildar ett helt nytt Alliance igen, där samtliga spelare, förutom möjligen Pablo kommer kickas. Vilka spelare det nya laget kommer innefatta är oklart men jag gissar att han är bitter över hur de befintliga medlemmarna behandlat honom på slutet. Handsken och antagligen även Limmp kommer definitivt inte kunna vara kvar med tanke på omständigheterna.
  5.) Loda spelar med Crescendo, alternativt rekryterar samtliga från Crescendo till Alliance men lämnar en plats för sig själv.
  6.) Loda blir rekryterad till ett internationellt lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.