Nu är det fasligt nära.

Undrar hur många ”Njae, inte tänker väl jag bli SverigeDemokrat” som blev det i Fredags. Och dagarna efteråt. När Stefan Löfven sa ”Om inte folk som blir utvisade åker hem, då fungerar ju inte migrationen” så sa han också att migrationen inte fungerar.
Det finns förstås en stor sorg i papperslösa människor som för all del förtjänar att stanna, och i andra ändan har du människor som begår såna här brott mot mänskligheten. Det går inte att frångå att den spännvidden finns. I alla fall fall sen i Fredags. Självklart är det inte varken kunnigt eller korrekt att bara prata om flyktingar eller invandrare, jag håller med. Men människor behöver förstå. Självklart kommer inte ett migrationssystemet fungera om det bygger på människors fria vilja, av förklarliga skäl. Jag skulle gissa att 99% av dom som söker asyl eller ett mer permanent uppehälle i Sverige gör det för att de tycker att de behöver det. Det går inte att frångå. Det går inte heller att frångå att vi inte kommer att ta emot alla. Det har vi aldrig gjort och kommer heller aldrig att göra. Det finns en geografisk gräns (gissar att den är långt borta), och förstås en ekonomisk gräns också. Den har vi inte nått ännu, inte alls även om krafter från högersidan gärna jämför pensionärsjärpar med folk som inte vill och kommer att jobba som händelsevis är från mellanöstern.

Det var fina tal från de politiska ledarna under andakten (eller vad vi kallar det för) och på andra sätt under helgen och början på veckan. Jag är varm över att vara Svensk och hatet ska förstås inte på något sätt ta plats för kärleken. Vi ska inte peka ut grupper varesig de råkar ha ett annat namn eller tro på en annan gud, eller en gud överhuvudtaget. Men det finns problem, och min stora oroa är: Det kommer bli Sverigedemokrater som får fixa dom här problemen 2018.

Jag vet, ni vände ryggen till dom. Jag var med på ett hörn rent politiskt och jag röstade inte på dem. Men det har varit ett fruktansvärt antal år för alla de människor som försökte tysta den svenske rasisten inom politiken. Det gick nämligen inte. Folk var rädda. Folk får vatten på sin kvarn. Det är absolut inte korrekt att det sker så, men det sker.
Vad har vi valt att göra? Vi gör som föräldrar gör med barn som dom aldrig får kontakt med, för att föräldrarna tycker att barnen redan ”är på tok för respektlösa” så dom tänker minsann inte föra någon dialog med dessa ungdomar förrän dom är åtminstone trevliga. Det är inte så det fungerar. En diskussion börjar där folk är. Den avslutas förstås med ett mål i sikte, men den måste börja där folk är.

Åkesson han är där folk är. och troligtvis är han den enda politikern som befinner sig där allra mest folk är just nu. Nämligen i en pseudorasistisk verklighet där mellanöstern och islam är de största bovarna. Där måste den som vill ens prata om detta börja, för om vi inte börjar där kommer vi ingen vart. Även om det är respektlöst mot de muslimer som finns i världen, även om det är en nidbild mot Islam. Så kommer folk inte lyssna på er. Nu har det gått snart två mandatperioder, det är väl dags att göra något åt det innan vi har ett land som helt och hållet styrs av folk som har rötterna i rasbiologin och järnrör och nazistiska motståndsrörelsen. För det är vad som kommer att hända.
När Daniel Riazat (V) uppmanade till att vända ryggarna till SD innan förra valet, jag gissar att han personligen löste en hel del av de röster som kom från Falun i alla fall. Till SD menar jag då. Inte till Vänsterpartiet. Han hamnade i en diskussion med Moderatsnubben, Hanif Bali nyligen i TV. Efter diskussionen var det klart att antingen hade man långt innan bestämt sig för att rösta Vänstern, eller så gjorde man det inte när Hanif mosade honom i direktsändning. Det var samma person som tyckte man skulle vända ryggen innan. Klart man vänder ryggen om man inte har något att säga.

Vi måste möta rädslan och hatet utan att låta det få en jättestor plats. Det måste gå att vara en vit medelålders kvinna från Säter som tycker att det är skitläskigt med muslimer utan att bli kastad till skatorna. Med det sagt betyder inte detta att det är realistiskt eller rätt att vara skiträdd för muslimer, för muslimer är lika ofarliga som Säterbor är. Men det måste vara den här kvinnans rätt att utifrån sin historia, sin kunskap, att vara skraj. Inte att hon ska i sitt yrke agera på det, eller att hon ska göra nazisthälsningar på stan. Utan att hennes rädsla tas på allvar från någon annanstans än Sverigedemokraterna. Så att det finns plats. Så att det finns någon som förstår att man kan dra såna slutsatser, efter allt mediauppbåd, efter hur folk pratar, efter att man nånstans på vägen lärt sig av nån dum jävel att islam är en icke fredlig religion.

Men jag kommer tillbaka till Löfven som halvvädjande nästan sa att folk som blir utvisade måste väl lämna landet. Hur tänkte han då? Antingen måste han ju tro att folk söker asyl utan skäl, att de gjorde det som en liten halvchansning när dom ändå var mellan två jobb där ute på slätterna utanför Kabul. Eller så måste han ju tro att folk typ gör det mer eller mindre som när man letar efter schyssta räntor på en bank. ”Nja, Swedbank hade lite kass här, och dom tar inte emot oss, vi letar vidare Abdul”
Det är ju så sinneslöst naivt att jag blir livrädd. Oavsett vilken anledning man söker asyl, om man behöver all hjälp som går att få för att man är jagad politiskt eller om det är så att livet är skitkasst men det går att leva, så kommer ingen att bara älska idén om att bli utvisad.
Jag har inte jobbat som svetsare, men jag vet att det är så. Kanske hänger dom två sakerna ihop, eller så är det så lite smart kvar att säga om detta att det var den enda meningen som han kunde köpa av sin talskrivare, eller så, min gissning, så skrev han talet själv. Ärligt talat, jag vet inte. Jag vill inte lägga extra ansvar på honom heller, men tänk om våran statsminister har gått runt och trott att folk bah ”Jamendåså, där fick jag min utvisning, tänkte faktiskt ta flyget förbi Wien och fylla på min roll-on samling när jag ändå är ute å flyger”
Jag blir så trött.

Ni sa att ”tystar vi rasisterna så får dom ingen plats i riksdagen” sist.
Jag trodde inte på er.
Lita på mig när jag säger att Sverigedemokraterna kommer att leda det här landet, utan att ens behöva bilda en fucking regering med ett annat parti om ingenting sker kring detta.
Å nej, det är ingen som kräver att vi ska skilja på muslimer och kristna. Det är ingen som kräver att vi ska prata illa om Islam. Aldrig någonsin behöver vi sjunka dit. Däremot så måste det finnas något annat parti som man kan vända sig om man t.ex tycker att gränskontrollerna skulle vara hårdare, att det fanns en striktare policy kring utvisningar, att EKB boenden kostar för mycket pengar, att vi borde begränsa budgeten till migrationen för att pengarna borde gå till annat. Ni behöver inte ens genomföra förändringarna, fundera bara om det är värt att tappa varenda jävla väljare över att ni inte vill möta dem där de är, i rädsla.

Annars lägger jag mitt hopp till min tredje son, blond och blåögd. Jag har också skaffat mig en viss fördjupad kunskap i nordisk mytologi och jag är en jävel på att svinga järnrör.

Låt det inte gå så långt. Släpp stoltheten. Acceptera att folk inte har samma grund och kunskap som er. Hjälp det här landet att inte bli ett nytt USA. Så gott det går i alla fall.

 

 

 

 

About the author: Kim Larsson